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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
26/11/2008 |
Data da última atualização: |
27/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BRUNETTO, G.; CERETTA, C. A.; KAMINSKI, J.; MELO, G. W. B. de; GIROTTO, E.; VIEIRA, R. C. B.; LOURENZI, C. R.; TIECHER, T. L.; LORENSINI, F.; CONTI, L. De. |
Afiliação: |
GUSTAVO BRUNETTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; CARLOS ALBERTO CERETTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; JOÃO KAMINSKI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; EDUARDO GIROTTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; RENAN COSTA BEBER VIEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; CLEDIMAR ROGÉRIO LOURENZI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; TADEU L. TIECHER, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; FELIPE LORENSINI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; LESSANDRO DE CONTI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA. |
Título: |
Influência do clima na fenologia e maturação da cultivar Chardonnay em sub-regiões da Serra Gaúcha. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 6.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 2., 2008, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008. |
Páginas: |
p. 16. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Resumo. |
Conteúdo: |
A qualidade da uva obtida em uma determinada safra é condicionada, em grande parte, pelos elementos climáticos que ocorrem durante o ciclo vegetativo, principalmente no período de maturação. |
Palavras-Chave: |
Anais; CNPUV; IC; Iniciação cientifica. |
Thesagro: |
Fertilizante; Nitrogênio; Solo; Uva; Viticultura. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/543091/1/10323.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
17/10/2013 |
Data da última atualização: |
24/10/2013 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MEYER, M. C.; CAMPOS, H. D.; NUNES JUNIOR, J.; VENANCIO, W. S.; GODOY, C. V. |
Afiliação: |
MAURICIO CONRADO MEYER, CNPSO; JOSÉ NUNES JUNIOR, CTPA; CLAUDIA VIEIRA GODOY, CNPSO. |
Título: |
Chemical control of white mold (Sclerotinia sclerotiorum) on soybean in Brazil. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Phytopathologica Sinica, v. 43, Supp., p. 137, 2013. |
ISSN: |
0412-0914 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Edition of the Abstracts 10th International Congress of Plant Pathology, Beijing, Aug. 2013. |
Conteúdo: |
Brazil produces almost 24% of the soybean in the world. White mold caused by Sclerotinia sclerotiorum is one of the most important soybean diseases in Brazil, causing losses up to 70% and affecting about 5 million hectars in the country. To control the disease efficiently in infested fields is necessary to adopt some integrated measures, like mulching with grass crops, biological and chemical control, seed treatment with fungicides, crop rotation with non hosts, choosing cultivars with scarce canopy and short flowering period, avoiding high plant populations and cleaning machinery and vehicles. A network of trials for evaluating fungicides efficiency by foliar sprays has been carried out since 2008 in several Brazilian regions. Crboxamides, benzimidazoles, phenylpyridinamine, dicarboximides and mixture of carboxamide with strobilurine were tested. The fungicides with highest levels of control were fluazinam and procymidone sprayed alone or in combination with carbendazim or thiophanate-methyl, ranging from two to four sprayings at intervals of 10 days, starting at the R1 stage of plant development (early flowering). Fluopyram and boscalid+dimoxystrobin were as efficient as fluazinam and procymidone but are still under registration for use in Brazil. |
Thesagro: |
Soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/91439/1/Chemical-control-of-white-mold-Sclerotinia-sclerotiorum-on-soybean-in-Brazil.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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