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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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21.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Cancro bacteriano do tomateiro (Clavibacter Michiganensis subsp. Michiganensis). Revisão Anual de Patologia de Plantas, v. 25, p. 112-121, 2017. Tradução: Osmar Nickel (Embrapa uva e Vinho)

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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22.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Cancro bacteriano do tomateiro. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2017. 48 p. il. color. (Embrapa Hortaliças. Documentos, 154).

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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23.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Legislacao para importacao de batata no Brasil. In: HIDALGO, O.A.; RINCON, H., ed. Avances en la produccion de tuberculos semilla de papa en los paises del Cono Sur. Lima: CIP, 1989. p.73-74.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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24.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Legislação para importação de batata no Brasil. In: AVANCES EN LA PRODUCCIÓN DE SEMILLA PREBÁSICA DE PAPA EN LOS PAÍSES DEL CONE SUR; CoordenaciÓn de actividades sobre semillas de papa en el ambiente del PROCIPA, 1987, Canoinhas, SC. Avances en la producción de tuberculo-semilla de papa en los paises del Cono Sur: memorias. Lima: CIP, 1989. p. 73 - 74. Editado por Oscar A. Hidalgo, Hernán Rincón R.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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25.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Medidas gerais de controle de doenças, de A a Z. In: LOPES, C. A.; ÁVILA, A. C. de. Doenças do tomateiro. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2005. p. 13-15.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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26.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Introducao. In: LOPES, C.A.; BUSO, J.A., ed. Cultivo da batata (Solanum tuberosum L.). Brasilia: EMBRAPA-CNPH, 1997. p.1-2. (EMBRAPA-CNPH. Instrucoes Tecnicas da Embrapa Hortalicas, 8).

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27.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. A podridao-anelar existe no Brasil? Summa Phytopathologica, Piracicaba, v.25, n.1, p.3, jan./mar. 1995. Carta ao editor.

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28.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Murcha bacteriana ou murchadeira: uma inimiga do tomateiro em climas quentes. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2009. 8 p. (Embrapa Hortaliças. Comunicado técnico, 67).

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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29.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Multiple disease screening for reaction to three bean diseases. Madison: University of Wisconsin, 1977. 75 p. Tese Mestrado.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Hortaliças; Embrapa Semiárido.

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30.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Olho pardo, uma doenca da batata causada por Cylindrocladium clavatum. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 20., 1980, Brasilia, DF. Resumos... Brasilia: EMBRAPA / EMBRATER / SOB, 1980. p.141.

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31.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Olho-preto da batata causado por Fusarium solani (sin = F. solani f. sp. eumartii - F. eumartii): uma nova ameaca para a bataticultura nacional. Summa Phytopathologica, Piracicaba, v. 21, n.3/4, p.267, jul./dez. 1995.

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32.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Olho-preto (Fusarium solani f.sp. eumartii), uma nova ameaca a bataticultura nacional. Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.19, p.326, ago. 1994. Resumo. Suplemento.

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33.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Ocorrencia de doencas em plantas sob cultivo protegido - plasticultura. Summa Phytopathologica, Piracicaba, v.22, n.1, p.81-82, jan./mar. 1996.

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34.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Murcha bacteriana do tomateiro. In: SIMPÓSIO DE FITOPATOLOGIA, 2., Brasília, DF. Diagnose e manejo de fitopatógenos habitantes do solo [resumo das palestras]. Brasília, DF: Grupo de Estudos em Patologia de Plantas, 2017. p. 4-6.

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35.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Murchadeira da batata. Itapetininga: ABBA; Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2005. 65 p.

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36.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Murchadeira e canela preta. [S.l.]: Associação Brasileira de Batata, 2007. p. 67-76

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37.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. MURCHADEIRA traz prejuízos aos tomateiros. Revista Campo e Negócios HF, Uberlândia, v. 4, n. 39 , p. 23, ago. 2008

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38.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Mucha bacteriana do tomateiro. In: SIMPOSIO DE FITOPATOLOGIA, 2., Brasília, DF, 2017. Diagnose e Manejo de Fitopatógenos, habitantes do cerrados. [anais]. Brasília, DF: GEPPLANT, 2017. p. 4-6.

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39.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. MUCHADEIRA: o terror das lavouras de pimentão. Revista Campo & Negócio HF, Uberlândia, v. 3, n. 24, p. 20-21, jun. 2007.

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40.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. A. Desenvolvimento e avaliação de metodologia para seleção de clones de batata resistentes à murcha bacteriana. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2010. 8 p. (Embrapa Hortaliças. Circular Técnica, 86).

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  08/11/2010
Data da última atualização:  23/02/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  WREGE, M. S.; HERTER, F. G.; STEINMETZ, S.; REISSER JUNIOR, C.; CARAMORI, P. H.; MATZENAUER, R.; BRAGA, H. J.
Afiliação:  MARCOS SILVEIRA WREGE, CNPF; FLAVIO GILBERTO HERTER, Pesquisador aposentado Embrapa Clima Temperado; SILVIO STEINMETZ, CPACT; CARLOS REISSER JUNIOR, CPACT; PAULO HENRIQUE CARAMORI, IAPAR; RONALDO MATZENAUER, FEPAGRO; HUGO JOSÉ BRAGA, EPAGRI.
Título:  Impact of global warming on the accumulated chilling hours in the southern region of Brazil.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, 872, p. 31-40, 2010.
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição dos Proc. 8th on Temperate Zone Fruits in the Tropics ans Subtropics.
Conteúdo:  One likely consequence of global warming, which is mainly due to the anthropogenic influence (IPCC, 2007), would be the changes in the accumulated chilling hours in temperate fruit crops. Global warming might have dramatic effects in the most warmer fruit zones, e.g., the Southern Region of Brazil. Simulations were performed to assess the effect of increasing minimum air temperature by 1°C, 3°C and 5.8°C in the chilling hours, on temperate fruit crops. Data from 81 meteorological stations of Paraná (Iapar), Santa Catarina (Epagri) and Rio Grande do Sul (Fepagro) States were used to develop a model to estimate the chilling hours (Ch) as a function of the average minimum air temperature from May to September (Tmin may-sep) and the annual average of the minimum air temperature (Tmin annual). The generated model was used into the geographical information system (GIS) to create, through regression equations, information plans of the actual average minimum temperature (May to September) and actual annual average minimum temperatures. To the information plans generated by the equations were added the temperatures of 1°C, 3°C and 5.8°C. These data were used to generate, with GIS, maps of actual and future chilling hours. If the scenario of increasing 1°C is confirmed, it will decrease the areas with higher accumulated chilling hours (ACH) and increase the areas with lower ACH. This pattern will be more pronounced with an increase of 3°C, and culminate with an increase of 5.8°C where... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aquecimento Global.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF47421 - 1UPCAP - DD
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