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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
15/07/2011 |
Data da última atualização: |
15/07/2011 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
LOPES, C. A. |
Afiliação: |
CARLOS ALBERTO LOPES, CNPH. |
Título: |
Controle integrado das doenças bacterianas da batata. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: ZAMBOLIM, L. (Ed.). Produção integrada da batata. Viçosa, MG: Universidade Federal de Viçosa, 2011. |
Volume: |
v. 2. |
Páginas: |
p. 11-52 |
ISBN: |
9788560027309 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Canela preta; Controle; Podridão anelar; Sarna comum. |
Thesagro: |
Batata; Batata semente; Doença de planta; Murcha bacteriana; Podridão mole; Sintoma; Solanum tuberosum. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00776naa a2200277 a 4500 001 1896017 005 2011-07-15 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a9788560027309 100 1 $aLOPES, C. A. 245 $aControle integrado das doenças bacterianas da batata. 260 $c2011 300 $ap. 11-52 v. 2. 490 $vv. 2. 650 $aBatata 650 $aBatata semente 650 $aDoença de planta 650 $aMurcha bacteriana 650 $aPodridão mole 650 $aSintoma 650 $aSolanum tuberosum 653 $aCanela preta 653 $aControle 653 $aPodridão anelar 653 $aSarna comum 773 $tIn: ZAMBOLIM, L. (Ed.). Produção integrada da batata. Viçosa, MG: Universidade Federal de Viçosa, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
03/09/2012 |
Data da última atualização: |
20/12/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
HASHIMOTO, J. C.; PASCHOAL, J. A. R.; QUEIROZ, S. C. do N. de; FERRACINI, V. L.; ASSALIN, M. R.; REYES, F. G. R. |
Afiliação: |
JULIANA CAMPOS HASHIMOTO, UNICAMP; JONAS AUGUSTO RIZZATO PASCHOAL, UNICAMP; SONIA CLAUDIA DO N DE QUEIROZ, CNPMA; VERA LUCIA FERRACINI, CNPMA; MARCIA REGINA ASSALIN, CNPMA; FELIX GUILLERMO REYES REYES, UNICAMP. |
Título: |
A simple method for the determination of malachite green and leucomalachite green residues in fish by a modified QuEChERS extraction and LC/MS/MS. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of AOAC International, Arlington, v. 95, n. 3, p. 913-922, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A simple method using HPLC/MS/MS was developed and validated to determine residues of malachite green (MG) and leucomalachite green (LMG) in fish fillet. A modified QuEChERS (Quick, Easy, Cheap, Effective, Rugged, and Safe) technique was used to perform the sample preparation. The optimal extraction and cleanup conditions were established using an experimental design. The validation parameters obtained to determine both MG and LMG complied with the requirements established by regulatory agencies for the presence of such substances in fish, which establish that the method must attain, at least, a minimum required performance limit of 2 ng/g. The accuracy values ranged etween 95 and 107%, and the precision values were lower than 11.2%. The method was used in the analysis of tilapia samples (n = 20) commercialized in Campinas, SP, Brazil. None of the samples presented detectable levels of MG or LMG residues. |
Thesagro: |
Análise química; Cromatografia; Resíduo químico; Tilápia; Toxicologia de alimento. |
Thesaurus NAL: |
Chemical residues; Liquid chromatography; Mass spectrometry; Tilapia (Cichlidae). |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
LEADER 01862naa a2200289 a 4500 001 1932815 005 2012-12-20 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aHASHIMOTO, J. C. 245 $aA simple method for the determination of malachite green and leucomalachite green residues in fish by a modified QuEChERS extraction and LC/MS/MS.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aA simple method using HPLC/MS/MS was developed and validated to determine residues of malachite green (MG) and leucomalachite green (LMG) in fish fillet. A modified QuEChERS (Quick, Easy, Cheap, Effective, Rugged, and Safe) technique was used to perform the sample preparation. The optimal extraction and cleanup conditions were established using an experimental design. The validation parameters obtained to determine both MG and LMG complied with the requirements established by regulatory agencies for the presence of such substances in fish, which establish that the method must attain, at least, a minimum required performance limit of 2 ng/g. The accuracy values ranged etween 95 and 107%, and the precision values were lower than 11.2%. The method was used in the analysis of tilapia samples (n = 20) commercialized in Campinas, SP, Brazil. None of the samples presented detectable levels of MG or LMG residues. 650 $aChemical residues 650 $aLiquid chromatography 650 $aMass spectrometry 650 $aTilapia (Cichlidae) 650 $aAnálise química 650 $aCromatografia 650 $aResíduo químico 650 $aTilápia 650 $aToxicologia de alimento 700 1 $aPASCHOAL, J. A. R. 700 1 $aQUEIROZ, S. C. do N. de 700 1 $aFERRACINI, V. L. 700 1 $aASSALIN, M. R. 700 1 $aREYES, F. G. R. 773 $tJournal of AOAC International, Arlington$gv. 95, n. 3, p. 913-922, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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