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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  19/11/2020
Data da última atualização:  19/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CASTRO, M. S. M.; VASCONCELOS, A. M. de; SANTOS, V. O. dos; LOPES, A. K. C.; FARIAS, M. R. S. de; LIMA, F. R. G.; ROGERIO, M. C. P.; FERREIRA, J.; SILVEIRA, R. M. F.
Afiliação:  MARIA SAMIRES MARTINS CASTRO, State University of Acaraú Valley (UVA) - Sobral, CE, Brazil; ANGELA MARIA DE VASCONCELOS, State University of Acaraú Valley (UVA) - Sobral, CE, Brazil; VALDERLANDIA OLIVEIRA DOS SANTOS, State University of Acaraú Valley (UVA) - Sobral, CE, Brazil; ANA KELRY CARNEIRO LOPES, State University of Acaraú Valley (UVA) - Sobral, CE, Brazil; MARIA ROGERVÂNIA SILVA DE FARIAS, State University of Acaraú Valley (UVA) - Sobral, CE, Brazil; FÁTIMA RÉVIA GRANJA LIMA, State University of Acaraú Valley (UVA) - Sobral, CE, Brazil; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC; JOSIEL FERREIRA, Federal Rural University of the Semi-arid Region (UFERSA) - Mossoró, RN, Brazil; ROBSON MATEUS FREITAS SILVEIRA.
Título:  Thermoregulatory capacity of Santa Inês hair ewes of different genotypes associated with coat colors raised in a hot environment.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Applied Animal Welfare Science, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1080/10888705.2020.1819808
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The relationship between hair color characteristics and thermoregulatory responses in ewes raised in hot environment were evaluated. 15 Santa Inês hair ewes of different genotypes associated with coat colors (light brown, dark brown and black) with body weight of 41.2 ± 8.1 kg were evaluated during three consecutive days. Rectal temperature (RT, °C) and coat surface temperature (CST, °C) of seven anatomical points (front, back, croup, loin, side, thigh, and belly) were measured during the morning and afternoon periods. Thermoregulatory responses were recorded along with meteorological variables. Heat tolerance index (HTI) and thermal gradient (TG, °C) were estimated for each genotype. RT and CST were influenced by periods of the day (P < 0.05), being higher in the afternoon, but TG did not differ (P > 0.05) between periods. HTI, CST, and TG were equal (P > 0.05) among the three genotypes. Only RT was higher in animals with dark brown coats compared to light brown, but equal to the black coat. It was observed that animals with black or dark brown hairs have a strong association between the CST under study, and yet these had an inverse behavior with the RT. Animals with a darker coat tend to trigger heat dissipation in various anatomical regions of the body, presenting dynamics in thermoregulatory responses in relation to those with lighter coats. Santa Inês ewes have heat dissipation mechanisms as a function of different genotypes associated with coat colors, but ha... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Hair sheep.
Thesaurus Nal:  Animal adaptation; Animal genetic resources; Brazil; Homeostasis; Multivariate analysis; Semiarid zones; Thermoregulation.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC39684 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  19/06/2015
Data da última atualização:  19/06/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  ALENCAR, J. R. de; MERLO, T. P.
Afiliação:  JUNIA RODRIGUES DE ALENCAR, CNPTIA; TIAGO PANHAN MERLO, Bolsista do CNPTIA.
Título:  A representatividade das principais empresas agrícolas do Estado de São Paulo no agronegócio brasileiro.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Informações Econômicas, São Paulo, v. 45, n. 1, p. 5-19, jan./fev. 2015.
Idioma:  Português
Conteúdo:  RESUMO: Em 2013, o agronegócio representou 23% do PIB nacional. Deste percentual o Estado de São Paulo contribuiu com 20%. Considerando somente o primeiro semestre de 2014, este setor econômico obteve 27% dos empregos atuais e 44% das exportações. Objetivando-se conhecer a participação do Estado de São Paulo no agronegócio brasileiro, utilizou-se como base o valor das vendas líquidas de empresas pertencentes a 12 setores do agronegócio, classificadas e apresentadas pela Revista Exame - Melhores e Maiores, no período 2009 a 2013. Como resultado, o montante das vendas líquidas foi de R$807.540,10 milhões e somente este Estado obteve R$371.054,10 milhões, ou seja, 45,95%. O Estado possuiu empresa de maior destaque em seis setores, além de representar 54% nas vendas líquidas das 150 empresas melhores avaliadas pela Revista e cerca de 60% nas vendas líquidas das maiores empresas da região Sudeste, evidenciando sua importância no agronegócio brasileiro.
Palavras-Chave:  Agricultura em São Paulo; Agricultural companies; Empresas agrícolas; Setores agrícolas; Vendas líquidas.
Thesagro:  Agronegócio.
Thesaurus NAL:  Agribusiness; Agricultural industry; Agriculture; Sales.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/125636/1/Representatividade-Junia.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA18408 - 1UPCAP - DD
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