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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
19/11/2018 |
Data da última atualização: |
28/06/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LIMA, N. D.; VERZIGNASSI, J. R.; MAUAD, M.; FERNANDES, C. D.; SILVA, M. A. da; JESUS, L.; CORADO, H. S.; OLIVEIRA, M. A. S.; VICENTINI, R. P.; LIBÓRIO, C. B.; BEZERRA, F. C.; SILVA, F. A. S. |
Afiliação: |
Natalia Dias Lima, Universidade Federal da Grande Dourados - UFGD. Bolsista do CNPq; JAQUELINE ROSEMEIRE VERZIGNASSI, CNPGC; Universidade Federal da Grande Dourados - UFGD; CELSO DORNELAS FERNANDES, CNPGC; MARCO ANTONIO DA SILVA, CNPGC; CNPGC; HUGO SOARES CORADO, CNPGC; Universidade Anhanguera - Uniderp; Universidade Anhanguera - Uniderp; Instituto Federal Goiano. Bolsista CAPES; Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Instituto Federal Goiânio. Bolsista FAPEG. |
Título: |
Doses de boro e uniformização de plantas na produção de sementes de Brachiaria brizantha. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 14., 2018, Campo Grande - MS. [Resumos dos trabalhos]. Brasília, DF, Embrapa, 2018 115 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 258). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A cultivar BRS Paiaguás é uma excelente opção para a diversificação das pastagens em solo de média fertilidade, porém com necessidade de ajustes no manejo para a produção de sementes. O objetivo deste trabalho será testar diferentes épocas de corte de uniformização e doses de boro e seus efeitos sobre a produtividade e qualidade das sementes produzidas. |
Thesagro: |
Adubação; Boro; Pastagem; Produção de Sementes; Semeadura Manual. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/186286/1/Doses-de-boro-e-uniformizacao-de-plantas.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
08/09/2022 |
Data da última atualização: |
14/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
WELKE, J. E.; NICOLLI, K. P.; HERNANDES, K. C.; BIASOTO, A. C. T.; ZINI, C. A. |
Afiliação: |
JULIANE ELISA WELKE, Instituto de Ciência e Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; KARINE PRIMIERI NICOLLI, Instituto de Química, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; KAROLINA CARDOSO HERNANDES, Instituto de Ciência e Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; CLAUDIA ALCARAZ ZINI, Instituto de Química, Universidade Federal do Rio Grande do Sul. |
Título: |
Adaptation of an olfactometric system in a GC-FID in combination with GCxGC/MS to evaluate odor-active compounds of wine. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 370, 131004, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A step-by-step approach to easily adapt and use a GC-FID as an olfactometer, as well as a detailed description of acquisition and interpretation of olfactometric data by the OSME (from the Greek word for odor, ὀσμή) method. A Merlot wine was used to exemplifly this strategy and its volatiles were characterized, rendering 43 volatiles in 1D-GC/MS and 142 in GCxGC/MS. GC-O showed the presence of 24 odor-active compounds and GCxGC/MS indicated aditional 14 odor-active compounds, which were found as coelutions. Six compounds (isoamyl acetate, ethyl octanoate, ethyl decanoate, 3-methylthio-1-propanol, carvone, benzyl alcohol and nonanoic acid) were described in 1D-GC-O analyses as having distinct odors by the same and by different assessors. This fact indicated the presence of coeluting bands, which were resolved by GCxGC/MS. The adapted GC-O in combination with the use of GCxGC/MS may be a tool to more accurate investigation of the odor-active compounds of wine. |
Palavras-Chave: |
Composto bioativo; Cromatografia gasosa bidimensional abrangente; GC-O; GC/MS; GCxGC/MS; Olfatometria; OSME. |
Thesagro: |
Aroma; Odor; Uva; Vinho. |
Thesaurus NAL: |
Bioactive compounds; Grapes. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01881naa a2200325 a 4500 001 2146232 005 2022-09-14 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aWELKE, J. E. 245 $aAdaptation of an olfactometric system in a GC-FID in combination with GCxGC/MS to evaluate odor-active compounds of wine.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aA step-by-step approach to easily adapt and use a GC-FID as an olfactometer, as well as a detailed description of acquisition and interpretation of olfactometric data by the OSME (from the Greek word for odor, ὀσμή) method. A Merlot wine was used to exemplifly this strategy and its volatiles were characterized, rendering 43 volatiles in 1D-GC/MS and 142 in GCxGC/MS. GC-O showed the presence of 24 odor-active compounds and GCxGC/MS indicated aditional 14 odor-active compounds, which were found as coelutions. Six compounds (isoamyl acetate, ethyl octanoate, ethyl decanoate, 3-methylthio-1-propanol, carvone, benzyl alcohol and nonanoic acid) were described in 1D-GC-O analyses as having distinct odors by the same and by different assessors. This fact indicated the presence of coeluting bands, which were resolved by GCxGC/MS. The adapted GC-O in combination with the use of GCxGC/MS may be a tool to more accurate investigation of the odor-active compounds of wine. 650 $aBioactive compounds 650 $aGrapes 650 $aAroma 650 $aOdor 650 $aUva 650 $aVinho 653 $aComposto bioativo 653 $aCromatografia gasosa bidimensional abrangente 653 $aGC-O 653 $aGC/MS 653 $aGCxGC/MS 653 $aOlfatometria 653 $aOSME 700 1 $aNICOLLI, K. P. 700 1 $aHERNANDES, K. C. 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aZINI, C. A. 773 $tFood Chemistry$gv. 370, 131004, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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