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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  11/03/2019
Data da última atualização:  02/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, G. G.; DUTRA, M. da C. P.; OLIVEIRA, J. B. de; RYBKA, A. C. P.; PEREIRA, G. E.; LIMA, M. dos S.
Afiliação:  Gildeilza Gomes Silva, UNEB; Maria da Conceição Prudêncio Dutra, IF SERTÃO - PETROLINA -PE; Juliane Barreto de Oliveira; ANA CECILIA POLONI RYBKA, CPATSA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Marcos dos Santos Lima, IF-SERTÃO PETROLINA-PE.
Título:  Processing methods with heat increases bioactive phenolic compounds and antioxidant activity in grape juices.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Biochemistry, v. 43, n. 3, mar. 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1111/jfbc.12732
Idioma:  Português
Conteúdo:  In this work, the influence of the method of processing on phenolic composition and the in vitro antioxidant activity (AOX) of grape juices was studied. The classic methods of producing ?Hot Press? (HP), Hot Break (HB), and Cold Press (CP), and an artisanal method using steam were compared. Among the methods of elaboration of evaluated grape juices, those that heated the grape showed higher content of bioactive phenolics and AOX. The artisanal method using steam presented acceptable bioactive content and could be simple alternative for grape juice production. The main bioactive compounds quantified in the studied juices were procyanidin B1, quercetin pyranoside, chlorogenic acid, malvidin glucoside, cyanidin glucoside, and petunidin glucoside. These were correlated by principal component analysis (PCA) with the antioxidant activity. The characteristics obtained from the different juice elaboration methods demonstrate that the HB method was responsible for the greatest extraction of bioactive compounds from the grapes. Practical applications Worldwide consumption of grape juice has been increasing. The factors that have contributed to this growth include the good sensory acceptance and the nutritional appeal related to bioactive compounds. The bioactive compounds of grape juice are mainly flavonoids and phenolic acids, and several factors exert influence on the phenolic composition of this beverage, among them, the method of elaboration. The present work presents new informat... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Compostos bioativos; Fitoquímicos; HPLC; Suco de uva.
Thesagro:  Processamento; Suco de Fruta; Uva.
Thesaurus Nal:  Bioactive compounds; Food processing.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA58110 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  10/08/2021
Data da última atualização:  10/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SGUIZZATO, A. L. L.; MARCONDES, M. I.; VALADARES FILHO, S. C.; CATON, J.; NEVILLE, T. L.; MACHADO, F. S.; PACHECO, M. V. C.; ROTTA, P. P.
Afiliação:  ANNA L. L. SGUIZZATO, Universidade Federal de Viçosa; MARCOS I. MARCONDES, Universidade Federal de Viçosa; SEBASTIÃO C. VALADARES FILHO, Universidade Federal de Viçosa; JOEL CATON, North Dakota State University; TAMMI L. NEVILLE, North Dakota State University; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; MARCOS V. C. PACHECO, Universidade Federal de Viçosa; POLYANA P. ROTTA, Universidade Federal de Viçosa.
Título:  Body composition changes of crossbred Holstein × Gyr cows and conceptus during pregnancy.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Dairy Science, v. 103, n. 3, p. 2773-2783, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.3168/jds.2019-17490
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the effects of plane of nutrition and advancing days of pregnancy (DP) on maternal body composition and fetal development. Differing planes of nutrition were established by 2 feeding regimens (FR): ad libitum (AL) or maintenance (MA). Sixty-two nonlactating multiparous Holstein × Gyr cows with average body weight of 480 ± 10.1 kg and an age of 5 ± 0.5 yr were used. Cows were divided into 3 groups: pregnant (n = 44), nonpregnant (n = 12), and baseline reference cows (n = 6). The 56 pregnant and nonpregnant cows were randomly allocated into 2 different FR: AL or MA. Cows fed at MA received 1.15% of their body weight on a dry matter (DM) basis, receiving corn silage and a concentrate-based diet at a ratio of 93:7 on a DM basis. Reference group cows were slaughtered at the beginning of the experimental period to estimate body composition and empty body weight. To evaluate the effects of DP, pregnant and nonpregnant animals were slaughtered at d 140, 200, 240, and 270 of gestation. Feeding regimen affected maternal tissue composition. Days of pregnancy affected fresh weight (FW), DM, and energy content, but no differences were observed for crude protein (CP) and ether extract (EE) because of DP. Feeding regimen affected mammary gland components (CP, EE, and energy content), but not fresh or dry weights. Days of pregnancy influenced almost all mammary gland components except energy content. Regarding the uterus, FR affected only fresh and dry weights; ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composição corporal; Tecido materno.
Thesagro:  Bovino; Gado Gir; Gado Holandês; Reprodução Animal; Útero.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL25172 - 1UPCAP - DD
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