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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
25/03/2011 |
Data da última atualização: |
10/02/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, J. G. da; SILVA, M. R. L. e; OLIVEIRA, A. C. de; MORAES, M. C. B.; LIMA, L. H. C.; SOUZA, J. R. de; VAZ, C. M. P.; CASTRO, C. S. P. de. |
Afiliação: |
MARIA CAROLINA BLASSIOLI MORAES, CENARGEN; LUZIA HELENA CORREA LIMA, CENARGEN; CLARISSA SILVA PIRES DE CASTRO, CENARGEN. |
Título: |
Desenvolvimento de metodologia analítica para a determinação de genisteína utilizando a voltametria adsortiva de redissolução anódica. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 33., 2010, Águas de Lindóia. A química construindo um futuro melhor. [São Paulo]: SBQ, 2010. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Genisteína; Inseto herbíroro; Isoflavonóide; Redissolução anódica; Voltametria adsortiva. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/882938/1/T0367-2.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
08/09/2022 |
Data da última atualização: |
09/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
OLIVEIRA, V. S.; PEREIRA, G. E.; LIMA, A. M. N.; SALVIANO, A. M.; NASCIMENTO, R. L.; BASSOI, L. H. |
Afiliação: |
VANESSA DE SOUZA OLIVEIRA, UNIVASF; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; AUGUSTO MIGUEL NASCIMENTO LIMA, LIMA, A. M. N.; ALESSANDRA MONTEIRO SALVIANO, CPATSA; RUSSAIKA LÍRIO NASCIMENTO, UNIVASF; LUIS HENRIQUE BASSOI, CNPDIA. |
Título: |
Influence of irrigation strategies on the physicochemical properties of "Syrah" wine produced in São Francisco valley. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Irriga, Botucatu, v. 23, n. 4, p. 818-834, 2018. |
DOI: |
10.15809/irriga.2018v23n4p818-834 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Deficit irrigation is used to control grapevine vegetative vigor and the grape composition can be influenced by soil water content. The minerals contained in the grapes are responsible for the physicochemical properties and stability of the wine. Therefore, the aim of this work was to evaluate the effects of irrigation strategies on the properties of ?Syrah? wines produced in São Francisco Valley, Brazil. The irrigation treatments used were FI (full irrigation), RDI (regulated deficit irrigation), and DI (deficit irrigation). Winemaking was performed by traditional methods, followed by stabilization and bottling. Density, alcohol content, pH, total and volatile acidity, total and free sulfur dioxide, total polyphenols index, color intensity, and total anthocyanin content were determined, as well as the contents of Ca, Mg, P, K, Na, Mn, Fe, Cu, Zn, Cd, Cr, Ni, and Pb. The properties of wines were influenced by irrigation strategies, except for the content of total anthocyanin, Mg, P, Na, Cu, and Mn. The contents of Cd, Cr, Fe, and Zn were similar in the vines. The wines demonstrated varied properties with different typicalities. Irrigation strategies can be recommended for different products, FI for young and cheap, and DI and RDI for aged and more expensive wines. |
Palavras-Chave: |
Grape; Tropical wine; Vinho tropical; Vitis vinifera L; Water availability. |
Thesagro: |
Disponibilidade de Água; Uva; Vitis Vinifera. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146254/1/Influence-of-irrigation-strategies-on-the-physicochemical-2018.pdf
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Marc: |
LEADER 02180naa a2200301 a 4500 001 2146254 005 2022-09-09 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.15809/irriga.2018v23n4p818-834$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, V. S. 245 $aInfluence of irrigation strategies on the physicochemical properties of "Syrah" wine produced in São Francisco valley.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aDeficit irrigation is used to control grapevine vegetative vigor and the grape composition can be influenced by soil water content. The minerals contained in the grapes are responsible for the physicochemical properties and stability of the wine. Therefore, the aim of this work was to evaluate the effects of irrigation strategies on the properties of ?Syrah? wines produced in São Francisco Valley, Brazil. The irrigation treatments used were FI (full irrigation), RDI (regulated deficit irrigation), and DI (deficit irrigation). Winemaking was performed by traditional methods, followed by stabilization and bottling. Density, alcohol content, pH, total and volatile acidity, total and free sulfur dioxide, total polyphenols index, color intensity, and total anthocyanin content were determined, as well as the contents of Ca, Mg, P, K, Na, Mn, Fe, Cu, Zn, Cd, Cr, Ni, and Pb. The properties of wines were influenced by irrigation strategies, except for the content of total anthocyanin, Mg, P, Na, Cu, and Mn. The contents of Cd, Cr, Fe, and Zn were similar in the vines. The wines demonstrated varied properties with different typicalities. Irrigation strategies can be recommended for different products, FI for young and cheap, and DI and RDI for aged and more expensive wines. 650 $aGrapes 650 $aDisponibilidade de Água 650 $aUva 650 $aVitis Vinifera 653 $aGrape 653 $aTropical wine 653 $aVinho tropical 653 $aVitis vinifera L 653 $aWater availability 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aLIMA, A. M. N. 700 1 $aSALVIANO, A. M. 700 1 $aNASCIMENTO, R. L. 700 1 $aBASSOI, L. H. 773 $tIrriga, Botucatu$gv. 23, n. 4, p. 818-834, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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