|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
04/12/2017 |
Data da última atualização: |
02/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LIMA, H. L. S.; BRIGIDA, A. I. S.; NASCIMENTO, E. S. do; BARROSO, M. K. A.; BORGES, M. de F.; GAMA, F. M. P.; ROSA, M. de F. |
Afiliação: |
Helder L. S. Lima, UFC; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CTAA; Elígenes S. do Nascimento; Maria K. A. Barroso, UFC; MARIA DE FATIMA BORGES, CNPAT; Francisco Miguel P. Gama, Universidade do Minho; MORSYLEIDE DE FREITAS ROSA, CNPAT. |
Título: |
Antioxidant edible films based on bacterial cellulose and tilapia gelatin skin peptides. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON NATURAL FIBERS, 3., 2017, Braga. Advanced materials for a greener world. Proceedings... Braga: Fibrenamics, 2017. p. 185-186. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Editor: Raul Fangueiro. ICNF. 21, 22 e 23 de jun. 2017. |
Conteúdo: |
In this work antioxidant films (AF) based on bacterial cellulose nanofibers (BCNF) and fish skin gelatin peptides (AFSGP) were developed. AFSGP addiction up to ~44% contributes to increase antioxidant activity (Aa) of BCNF films. The films containing AFSGP and sorbitol presented similar opacity compared to BCNF films without AFSGP. Considering the compact nanostructure, Aa, water vapour permeability and thermal stability, BCNF/AFSGP films can be used as bioactive food packing. |
Thesagro: |
Biofilme; Celulose; Embalagem; Gelatina; Peptídeo; Tecnologia de Alimento; Tilápia. |
Thesaurus Nal: |
Antioxidants; Cellulose; Edible films; Fish; Food packaging; Food technology; Gelatin. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/168048/1/icnf3e2017limaetal.pdf
|
Marc: |
LEADER 01614nam a2200361 a 4500 001 2081324 005 2018-05-02 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLIMA, H. L. S. 245 $aAntioxidant edible films based on bacterial cellulose and tilapia gelatin skin peptides.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL CONFERENCE ON NATURAL FIBERS, 3., 2017, Braga. Advanced materials for a greener world. Proceedings... Braga: Fibrenamics, 2017. p. 185-186.$c2017 500 $aEditor: Raul Fangueiro. ICNF. 21, 22 e 23 de jun. 2017. 520 $aIn this work antioxidant films (AF) based on bacterial cellulose nanofibers (BCNF) and fish skin gelatin peptides (AFSGP) were developed. AFSGP addiction up to ~44% contributes to increase antioxidant activity (Aa) of BCNF films. The films containing AFSGP and sorbitol presented similar opacity compared to BCNF films without AFSGP. Considering the compact nanostructure, Aa, water vapour permeability and thermal stability, BCNF/AFSGP films can be used as bioactive food packing. 650 $aAntioxidants 650 $aCellulose 650 $aEdible films 650 $aFish 650 $aFood packaging 650 $aFood technology 650 $aGelatin 650 $aBiofilme 650 $aCelulose 650 $aEmbalagem 650 $aGelatina 650 $aPeptídeo 650 $aTecnologia de Alimento 650 $aTilápia 700 1 $aBRIGIDA, A. I. S. 700 1 $aNASCIMENTO, E. S. do 700 1 $aBARROSO, M. K. A. 700 1 $aBORGES, M. de F. 700 1 $aGAMA, F. M. P. 700 1 $aROSA, M. de F.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
13/03/2012 |
Data da última atualização: |
13/03/2012 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
VISCONTI, A.; IOST, R.; PIERMANN, L.; BETTIOL, W. |
Afiliação: |
ALEXANDRE VISCONTI, EPAGRI; REGINA IOST, FCAV-UNESP; LUANA PIERMANN, FCA-UNESP; WAGNER BETTIOL, CNPMA. |
Título: |
Efeito de biofertilizantes aeróbios sobre o oídio do tomateiro (Lycopersicum esculentum). |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO PAULISTA DE FITOPATOLOGIA, 34., 2011, Campinas. Resumos... Campinas: Grupo Paulista de Fitopatologia, 2011. |
Páginas: |
n. 123. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Biofertilizantes aeróbios. |
Thesagro: |
Controle biológico; Lycopersicon Esculentum; Oídio; Tomate. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/55695/1/2011RA084.pdf
|
Marc: |
LEADER 00690nam a2200205 a 4500 001 1918639 005 2012-03-13 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aVISCONTI, A. 245 $aEfeito de biofertilizantes aeróbios sobre o oídio do tomateiro (Lycopersicum esculentum).$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO PAULISTA DE FITOPATOLOGIA, 34., 2011, Campinas. Resumos... Campinas: Grupo Paulista de Fitopatologia$c2011 300 $an. 123. 650 $aControle biológico 650 $aLycopersicon Esculentum 650 $aOídio 650 $aTomate 653 $aBiofertilizantes aeróbios 700 1 $aIOST, R. 700 1 $aPIERMANN, L. 700 1 $aBETTIOL, W.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|