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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
16/06/2003 |
Data da última atualização: |
13/02/2015 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
LIMA, G. J. M. M. de; GOMES, P. C.; FERREIRA, A. S.; LAZZARETTI, D.; CRIPPA, J. |
Afiliação: |
GUSTAVO JULIO MELLO M DE LIMA, CNPSA; PAULO CEZAR GOMES, CNPSA; ALOÍZIO SOARES FERREIRA, CNPSA; DARCI LAZZARETTI, Associação de Crédito e Assistência Rural de Santa Catarina-ACARESC; JUAREZ CRIPPA, CNPQ. |
Título: |
Valores de digestibilidade e composição química e bromatológica de alguns alimentos para suínos. |
Ano de publicação: |
1990 |
Fonte/Imprenta: |
Concórdia: EMBRAPA-CNPSA, 1990. |
Páginas: |
3 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CNPSA. Comunicado Técnico, 152) |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Nutrição; Suíno. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/58794/1/CUsersPiazzonDocuments152.pdf
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Marc: |
LEADER 00573nam a2200193 a 4500 001 1435801 005 2015-02-13 008 1990 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aLIMA, G. J. M. M. de 245 $aValores de digestibilidade e composição química e bromatológica de alguns alimentos para suínos. 260 $aConcórdia: EMBRAPA-CNPSA$c1990 300 $a3 p. 490 $a(EMBRAPA-CNPSA. Comunicado Técnico, 152) 650 $aNutrição 650 $aSuíno 700 1 $aGOMES, P. C. 700 1 $aFERREIRA, A. S. 700 1 $aLAZZARETTI, D. 700 1 $aCRIPPA, J.
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
24/08/2020 |
Data da última atualização: |
31/08/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
JESUS, M. S. C. de; SANTIAGO, M. C. P. de A.; PACHECO, S.; GOUVÊA, A. C. M. S.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do; BORGUINI, R. G.; GUERRA, J. G. M.; ESPINDOLA, J. A. A.; GODOY, R. L. de O. |
Afiliação: |
MONALISA SANTANA COELHO DE JESUS, CTAA; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; Ana Cristina Miranda Senna Gouvêa; LUZIMAR DA SILVA DE M DO NASCIMENTO, CTAA; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; JOSE GUILHERME MARINHO GUERRA, CNPAB; JOSE ANTONIO AZEVEDO ESPINDOLA, CNPAB; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA. |
Título: |
Acylated anthocyanins from organic purple-fleshed sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam) produced in Brazil. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Agricola, v. 78, n. 4, e20190309, 2021. |
DOI: |
10.1590/1678-992x-2019-0309 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT Acylated anthocyanins from a purple-fleshed sweet potato (PFSP), obtained by organic cultivation in Brazil, were characterized after separation by a high performance liquid chromatography-diode array detector (HPLC-PDA). These anthocyanins were manually collected at the detector output, concentrated and injected into a high resolution mass spectrometer (ESI-QTOF-MS2). Twenty-two acylated anthocyanins were detected. Among them, sixteen had been reported in the literature and six, derived from peonidin were reported for the first time in sweet potato roots in this study. These compounds showed molecular ions with accurate mass/charge ratios (m/z) of 909.2081, 961.3010, 961.2571, 963.3345, 1123.2932 and 1179.3862. Although anthocyanins in PFSP have already been extensively studied, the variety studied in this work is probably genetically different from all varieties and cultivars already researched, which would explain why these anthocyanins have not been observed in the previously studied varieties. |
Palavras-Chave: |
Phenolic. |
Thesaurus NAL: |
Antioxidants; Food technology; Mass spectrometry; Natural dyes. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01916naa a2200289 a 4500 001 2124538 005 2020-08-31 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1590/1678-992x-2019-0309$2DOI 100 1 $aJESUS, M. S. C. de 245 $aAcylated anthocyanins from organic purple-fleshed sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam) produced in Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aABSTRACT Acylated anthocyanins from a purple-fleshed sweet potato (PFSP), obtained by organic cultivation in Brazil, were characterized after separation by a high performance liquid chromatography-diode array detector (HPLC-PDA). These anthocyanins were manually collected at the detector output, concentrated and injected into a high resolution mass spectrometer (ESI-QTOF-MS2). Twenty-two acylated anthocyanins were detected. Among them, sixteen had been reported in the literature and six, derived from peonidin were reported for the first time in sweet potato roots in this study. These compounds showed molecular ions with accurate mass/charge ratios (m/z) of 909.2081, 961.3010, 961.2571, 963.3345, 1123.2932 and 1179.3862. Although anthocyanins in PFSP have already been extensively studied, the variety studied in this work is probably genetically different from all varieties and cultivars already researched, which would explain why these anthocyanins have not been observed in the previously studied varieties. 650 $aAntioxidants 650 $aFood technology 650 $aMass spectrometry 650 $aNatural dyes 653 $aPhenolic 700 1 $aSANTIAGO, M. C. P. de A. 700 1 $aPACHECO, S. 700 1 $aGOUVÊA, A. C. M. S. 700 1 $aNASCIMENTO, L. da S. de M. do 700 1 $aBORGUINI, R. G. 700 1 $aGUERRA, J. G. M. 700 1 $aESPINDOLA, J. A. A. 700 1 $aGODOY, R. L. de O. 773 $tScientia Agricola$gv. 78, n. 4, e20190309, 2021.
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Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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