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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
25/07/2007 |
Data da última atualização: |
16/01/2023 |
Autoria: |
LIMA, F. C. de; ULISSES, C.; CAMARA, T. R.; CAVALCANTE, U. M. T.; ALBUQUERQUE, C. C.; WILLADINO, L. |
Título: |
Anthurium andraeanum Lindl. cv. Eidibel in vitro rooting and acclimatization with arbuscular mycorrhizal fungi. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Ciências Agrárias, Recife, v. 1, p. 13-16, out./dez. 2006. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of the present study was to evaluate A. andraeanum in vitro rooting and acclimatization with arbuscular mycorrhizal fungi (AMF). In order to induce rooting, the consistence and ionic strenght of MS medium modified (5,71 ~M de NAA) were tested: solid MS; liquid MS; solid half-strenght MS and liquid half-strength MS. After 60 days, plants were acclimatized in association with the AMF Gigaspora albida, Glomus etunicatum, Acaulospora longula, multiple inoculum or without AMF (control treatment). The liquid nutritive medium containing the complete concentration of MS salts induced better plant development, specially with regard to root number. Mycorrhization reduced the acclimatization impact, favoring water and phosphorus absorption, as well as plant growth, specially those associated with multiple inoculum |
Palavras-Chave: |
Acaulospora longula; AMF; Cultivo in vitro; Gigaspora albida; Micorriza arbuscular. |
Thesagro: |
Enraizamento; Fungo; Glomus Etunicatum. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
14/12/2016 |
Data da última atualização: |
13/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ZÓRTEA-GUIDOLIN, M. E. B.; GODOY, R. C. B. de; SCHEER, A. de P. |
Afiliação: |
Manoela Estefânea Boff Zortéa-Guidolin, Mestre da UFPR; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; Agnes de Paula Scheer, Doutora da UFPR. |
Título: |
Aceitação sensorial de extrusados de pinhão sabor natural, salgado e doce. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 15., 2016, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2016. |
Páginas: |
p. 35-36. |
Série: |
(Embrapa Florestas. Documentos, 295). |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Resumo. |
Thesagro: |
Araucária Angustifólia; Extrusão. |
Thesaurus NAL: |
snacks. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155389/1/Paginas-35-36-de-Doc-295-1418-Completo11.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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