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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  08/03/2002
Data da última atualização:  10/04/2018
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  REGO, R. S.; RODRIGUES, T. E.; GAMA, J. R. N. F.; LIMA, A. A. C.; SILVA, J. M. L. da; BARRETO, W. de O.
Afiliação:  RAIMUNDO SILVA REGO, CPATU - IN MEMORIAN; TARCÍSIO EWERTON RODRIGUES, CPATU; JOSÉ RAIMUNDO NATIVIDADE FERREIRA GAMA, CPATU; ANTONIO AGOSTINHO CAVALCANTE LIMA, CNPAT; JOÃO MARCOS LIMA DA SILVA, CPATU; WASHINGTON DE OLIVEIRA BARRETO, CNPS.
Título:  Caracterização e classificação dos solos do Campo Experimental Monte Cristo, da Embrapa Roraima, Boa Vista - Estado de Roraima.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2000.
Páginas:  40 p.
Série:  (Embrapa Amazônia Oriental. Documentos, 58).
Idioma:  Português
Notas:  Anexo: Mapa de aptidão agrícola das terras do Campo Experimental de Monte Cristo do CPAF-Roraima; Levantamento semidetalhado de Monte Cristo do CPAF-Roraima.
Conteúdo:  Introdução. Caracterização geral da área. Localização. Clima. Geomorfologia e relevo. Geologia e litologia. Vegetação. Metodologia. Prospecção e cartografia de solos. Métodos de análises de solos. Critérios e características diferenciais para classificação dos solos. Caracterização dos solos. Latossolo amarelo. Latossolo vermelho-amarelo. Latossolo vermelho. Plintossolo. Gleissolo háplico. Neossolo flúvico. Neossolo flúvico. Afloramento de rochas. Classificação dos solos. Considerações gerais. Referências bibliográficas.
Palavras-Chave:  Boa Vista; Brasil; Chemophysical properties; Roraima.
Thesagro:  Propriedade Físico-Química; Reconhecimento do Solo; Uso da Terra.
Thesaurus Nal:  Amazonia; land use; soil surveys.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/63272/1/Oriental-Doc58.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE41642 - 1EMBFL - --12067CPATU12067
AI-SEDE41642 - 2EMBFL - --12067CPATU12067a
CPAA19288 - 1EMBFL - --FOL9262FOL9262
CPAF-AP9590 - 1EMBFL - PP0756707567
CPAF-RO11566 - 1EMBFL - --FOL-74017401
CPATSA38162 - 1EMBFL - PP1022910229
CPATU12637 - 1UMTFL - PP0850808508
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  14/05/2007
Data da última atualização:  02/12/2011
Autoria:  KRZYZANOWSKI, F. C.; WEST, S. H.; FRANÇA NETO, J. de B.
Título:  Drying peanut seed using air ambient temperature at low relative humidity.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Sementes, Pelotas, v. 28, n. 3, p. 1-5, Dec. 2006.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The moisture content of peanut kernel (Arachis hypogaea L.) at digging ranges from 30 to 50% on a wet basis (w.b.). The seed moisture content must be reduced to 10.5% or below before seeds can be graded and marketed. After digging, peanuts are cured on a window sill for two to five days then mechanically separated from the vine. Heated air is used to further dry the peanuts from approximately 18 to 10% moisture content w.b. Drying is required to maintain peanut seed and grain quality. Traditional dryers pass a high temperature and high humidity air stream through the seed mass. The drying time is long because the system is inefficient and the high temperature increases the risk of thermal damage to the kernels. New technology identified as heat pipe technology (HPT) is available and has the unique feature of removing the moisture from the air stream before it is heated and passed through the seed. A study was conducted to evaluate the performance of the HPT system in drying peanut seed. The seeds inside the shells were dried from 17.4 to 7.3% in 14 hours and 11 minutes, with a rate of moisture removal of 0.71% mc per hour. This drying process caused no reduction in seed quality as measured by the standard germination, accelerated ageing and field emergence tests. It was concluded that the HPT system is a promising technology for drying peanut seed when efficiency and maintenance of physiological quality are desired.
Palavras-Chave:  Condicionamento.
Thesagro:  Amendoim; Arachis Hypogaea; Germinação; Qualidade; Semente.
Thesaurus NAL:  vigor.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/49046/1/27192.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO27192 - 1UPCAP - --
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