Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoLEVY, M. do C. T. C. Avaliacao de cenarios da producao agricola visando a sustentabilidade do uso das terras de Piracicaba (SP). Piracicaba: ESALQ, 1995. 104p. Dissertacao apresentada a Escola Superior de Agricultura "Luiz de Queiroz", da Universidade de Sao Paulo, para obtencao do titulo de Mestre em Agronomia; Area de Concentracao: Solos e Nutricao de Plantas.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  09/07/1998
Data da última atualização:  24/07/2019
Autoria:  BELLAVER, C.; PARSONS, C.; EASTER, R. A.
Afiliação:  CLAUDIO BELLAVER, CNPSA; CARL PARSONS, University of Illinois; ROBERT A. EASTER, University of Illinois.
Título:  Estimates of true amino acid digestibilities in feed ingredients using precision-fed, cecectomized roosters.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 33, n. 5, p. 731-736, maio 1998
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Estimativas da digestibilidade verdadeira de ingredientes de alimentos, obtida com galos cecotomizados em alimentação forçada.
Conteúdo:  Twenty seven cecectomized mature Single Comb White Leghorn cockerels were used to eslimate true animo acid digestibilities (TAAD) coefticients for eight feedstuffs for cecectomized roosters. The objective of this paper was lo evaluate altemative feed ingredients TAAD coefficients using a standard precision fed (crop-intubation) methodology. The ingredients tesled were com, wheat bran (WB), two sources of soybean meal (SBM 1 and SBM 2), cottonseed meal (CSM), poultry by-product (PBP), and two samples of meat and bone meal (MBM 1 and MBM 2). A group ofthree roosters was fasted 24 hours prior lo each assay to allow measuremenl of endogenous amino acid production. True lysine digestibility (TLD) in CSM (71.8%) was signifzcantly lower (P<.01) than ia alt the other feed sources.:, No differences (P>.01) were found for ltD among the other ingredients. Means and standard error of means for TAADwere: coim 103.03±4.30. WB 90.35±2.26, SBM 1 93.13±1.55, SBM2 92.99±2.39, CSM 81.16±4.67, PBP 86.23±2.14, MBM 1 86.20±2.49, MBM 285.98±2.26. In general lhe averages of the coefticients for TÁAD of fite ingredients used are in fite range of lhe values reported in the literature and can be used to formulate diets based on amino acid digestibility.
Palavras-Chave:  Alimentacao forcada; Ave; Feestuffs; Ingridiente.
Thesagro:  Digestão; Metabolismo.
Thesaurus NAL:  digestion; forced feeding; metabolism; poultry.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/44790/1/ESTIMATES-OF-TRUE-AMINO-ACID-DIGESTIBILITIES-IN-FEED.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE6501 - 1UPEAP - PP630.72081P474
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional