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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  08/09/2009
Data da última atualização:  25/10/2010
Autoria:  BINDELLE, J.; LETERME, P.; BULDGEN, A.
Afiliação:  JÉRÔME BINDELLE, FUSAGX; PASCAL LETERME, PRAIRIE SWINE CENTRE INC.; ANDRÉ BULDGEN, FUSAGX.
Título:  Nutritional and environmental consequences of dietary fibre in pig nutrition: a review.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Biotechnologie, Agronomie Société et Environnement, Gembloux, v. 12, n. 1, p. 69-80, 1. trim. 2008.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Despite its negative impact on performances because of lower protein and energy digestibility, increasing attention has been paid in the past decade to dietary fibre in swine nutrition due to its multiple functionalities. The present review examines the influence of dietary fibre on the digestive processes and the consequences on pig protein and energy nutrition, health concerns and environmental issues. Dietary fibre is defined as the plant polysaccharides that are resistant to digestive secretions and are potentially available for bacterial fermentation in the intestines of single-stomached animals. Resistant starch is also considered as a dietary fibre. The short-chain fatty acids released by bacteria contribute to the host energy supply and both regulate the composition of the flora and the growth of epithelial cells, especially in the case of butyrate. The bacterial growth supported by the fermentation induces a shift of N excretion from urine to faeces. Beside the fermentability, the physical properties of dietary fibre such as the water-holding capacity, the viscosity and the solubility influence the digestion, the satiety and the transit time. In relationship with the mechanisms of dietary fibre interaction with the digestive processes exposed in this review, the opportunities and treats of dietary fibre inclusion in swine rations for intensified and for more extensive tropical production systems are discussed. Dietary fibre is indeed a possible means to reduce nitro... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ácidos graxos voláteis; Destino das fibras no sistema digestivo; Equilíbrio da flora microbiana; Excreção de nitrogênio; Fermentação de fibras; Fibras alimentares; Forragens; Poluição de nitrogênio; Processos digestivos.
Thesagro:  Fermentação; Porco.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA13961 - 1ADDAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  22/12/2015
Data da última atualização:  15/04/2016
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  LUIZ, A. J. B.; SHULTZ, B.; TRABAQUINI, K.; EBERHARDT, I. D. R.; FORMAGGIO, A. R.
Afiliação:  ALFREDO JOSE BARRETO LUIZ, CNPMA; BRUNO SCHULTZ, INPE; KLEBER TRABAQUINI, EPAGRI; ISAQUE DANIEL ROCHA EBERHARDT, UnB; ANTONIO ROBERTO FORMAGGIO, INPE.
Título:  Método para estratificação em levantamentos agrícolas com mais de uma variável.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2015.
Páginas:  39 p.
Série:  (Embrapa Meio Ambiente. Documentos, 100).
ISSN:  1516-4691
Idioma:  Português
Conteúdo:  Resumo: O presente trabalho propõe bases teóricas e práticas para metodologias voltadas à obtenção de estimativas de áreas agrícolas, utilizando técnicas estatísticas de amostragem, conjugadas com estratificação e auxiliadas por sensoriamento remoto, quando se tem três culturas de interesse no mesmo levantamento.
Palavras-Chave:  Estratificação.
Thesagro:  Amostragem; Estatística agrícola; Sensoriamento remoto.
Thesaurus NAL:  Agricultural statistics; Remote sensing.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138497/1/2015DC02.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA14728 - 1UMTFL - DD
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