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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
09/11/1995 |
Data da última atualização: |
16/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MADALENA, F. E.; LEMOS, A. de M.; BARBOSA, R. T.; MONTEIRO, J. B. N. |
Afiliação: |
FERNANDO ENRIQUE MADALENA, USP; ALVARO DE MATOS LEMOS, CNPGL; ROGERIO TAVEIRA BARBOSA, CPPSE; JOAO BOSCO NEVES MONTEIRO, CNPGL. |
Título: |
Características econômicas da produção leiteira em cruzamento de HVB X Guzerá. |
Ano de publicação: |
1989 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 26., 1989, Porto Alegre. Anais... Porto Alegre: SBZ, 1989. |
Páginas: |
p. 326. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Com o objetivo de avaliar estratégias de cruzamentos, foi estimado o lucro liquido produzido por vacas HVB X Guzerá, com graus de sangue. |
Palavras-Chave: |
Crossbreeding; Gado de leite; Guzerá; HVB; Milk of production; Produção de leite. |
Thesagro: |
Cruzamento. |
Thesaurus Nal: |
dairy cattle. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/120633/1/digitalizar0030.pdf
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Marc: |
LEADER 00916nam a2200253 a 4500 001 1042515 005 2023-06-16 008 1989 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMADALENA, F. E. 245 $aCaracterísticas econômicas da produção leiteira em cruzamento de HVB X Guzerá.$h[electronic resource] 260 $aIn: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 26., 1989, Porto Alegre. Anais... Porto Alegre: SBZ$c1989 300 $ap. 326. 520 $aCom o objetivo de avaliar estratégias de cruzamentos, foi estimado o lucro liquido produzido por vacas HVB X Guzerá, com graus de sangue. 650 $adairy cattle 650 $aCruzamento 653 $aCrossbreeding 653 $aGado de leite 653 $aGuzerá 653 $aHVB 653 $aMilk of production 653 $aProdução de leite 700 1 $aLEMOS, A. de M. 700 1 $aBARBOSA, R. T. 700 1 $aMONTEIRO, J. B. N.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
19/06/2018 |
Data da última atualização: |
28/08/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; ASCHERI, J. L. R.; MARTINS, A.; CARVALHO, C. W. P. de; BERNARDO, C.; TELES, A. |
Afiliação: |
Davy William Hidalgo Chávez, UFRRJ; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; Amanda Mattos Dias Martins, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; Cristiany Oliveira Bernardo, UFRRJ; Aline Soares Cascaes Teles, UFRRJ. |
Título: |
Sorghum, an alternative cereal for gluten-free product. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Chilena de Nutricion, Santiago, CL, v. 45, n. 2, p 169-177, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Review Article. |
Conteúdo: |
There is a growing demand for health foods, indicated by the number of searches including the terms celiac disease and gluten free products. Most information is designed not only for celiac and gluten intolerant patients, but by others interested in obtaining additional health benefits from foods. Sorghum has been recently recognized as a cereal with functional properties, able to improve human health, but still of low direct human consumption. This review aims to illustrate the publication trends relating to sorghum for gluten free products and celiac disease. The scientific literature available in databases from the last twenty years was used. We perceived the need for further sensorial studies in order to understand the consumer expectations of gluten free products, considering the large varieties of colored sorghum grains that could be used to prepare different gluten free products. Keywords: Meta-analysis; Antioxidant capacity; Sensorial analysis; Gluten free products. |
Thesagro: |
Análise Organoléptica; Antioxidante; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Antioxidants; Food technology; Sensory evaluation. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178732/1/Chavez2018-Sorghum-an-alternative-cereal-for-gluten-free-product.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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