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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  13/04/2011
Data da última atualização:  13/04/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BUDZINSKI, I. G. F.; LEITE, T. F.; TAKAHASHI, E. K.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.
Afiliação:  IAPAR; IAPAR; ÁGUAS CLARAS BIOTECNOLOGIA LTDA.; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC; IAPAR.
Título:  Coffea expansin gene family and expansin expression during fruit maturation.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In:INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 21., 2006, Montpellier, France. Table of contents... Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2007. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Expansins (EXP) are plant cell-wall loosing proteins involved in cell enlargement and developmental process such as organogenesis, seeds germination, cell wall dissolution and fruit ripening. Two families of EXP are known, α-expansin (EXPA), involved in the control of cell wall extension, and β-expansins (EXPB), the major allergens of grass pollen that also have cell wall-loosening activity. With the objective to study the role of EXP in coffee fruit maturation we selected EXP homologous sequences on the Brazilian Coffee Genome Project database. Full-length contigs were classified according the EXP family. Northern blots of pulp from fruits at the latest stages of maturation (22-32 weeks after flowering) showed increased transcription of one contig (CaEXP1). This higher transcription corresponds with a climacteric burst, during the expansion of pulp, with a decline in ?cherry? fruits. The transcription of CaEXP1 was also observed in roots, shoots, flower and flower buds, but not in leaves.
Palavras-Chave:  Oganogenesis.
Thesaurus Nal:  Coffea.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/32598/1/Coffea-Expansin-Gene.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC196 - 1UPCAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  18/07/2019
Data da última atualização:  03/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SILVA, G. V.; BUENO, A. de F.; FAVETTI, B. M.; NEVES, P. M. O. J.
Afiliação:  UNIFIL, LONDRINA, PR; ADENEY DE FREITAS BUENO, CNPSO; IAPAR; UEL, LONDRINA, PR.
Título:  Use of Low Temperature Storage to Preserve Host and Parasitoid to Improve the Rearing of Telenomus podisi (Hymenoptera: Platygastridae) on Euschistus heros (Hemiptera: Pentatomidae) Eggs.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Neotropical Entomology, v. 48, p. 126-135, 2019.
DOI:  10.1007/s13744-018-0609-4
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Controle Biológico; Criação Massal; Percevejo; Soja; Vespa.
Thesaurus NAL:  Biological control; Heros; Hymenoptera; Mass rearing; Soybeans.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/199683/1/aSilva2019-Article-UseOfLowTemperatureStorageToPr.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO39436 - 1UPCAP - DD
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