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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  14/01/2011
Data da última atualização:  03/06/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  FUGANTI, R.; ENGELS, C.; RODRIGUES, F. A.; MARINHO, J. P.; LEITE, J. P.; GIROTTO, L.; MOLINARI, M. D. C.; KANAMORI, N.; MARIN, S. R. R.; FARIAS, J. R. B.; NEUMAIER, N.; OLIVEIRA, M. C. N. de; MARCELINO, F. C.; MIZOI, J.; YAMAGUCHI-SHINOZAKI, K.; NEPOMUCENO, A. L.
Afiliação:  RENATA FUGANTI, Pós-doutoranda; CIBELLE ENGELS, UEL; FABIANA A. RODRIGUES, Pós-doutoranda; JULIANE P. MARINHO, FALM; JULIANA P. LEITE, UNESP; LARISSA GIROTTO; MAYLA D. C. MOLINARI, UEL; NORIHITO KANAMORI, JIRCAS; SILVANA REGINA ROCKENBACH MARIN, CNPSO; JOSE RENATO BOUCAS FARIAS, CNPSO; NORMAN NEUMAIER, CNPSO; MARIA CRISTINA NEVES DE OLIVEIRA, CNPSO; FRANCISMAR CORREA MARCELINO, CNPSO; JUNYA MIZOI, JIRCAS; KAZUKO YAMAGUCHI-SHINOZAKI, JIRCAS; ALEXANDRE LIMA NEPOMUCENO, CNPSO.
Título:  Molecular characterization by qPCR of Soybean (Glycine max L. Merril) genetically modified lines expressing AtDREB2A gene, submitted to water stress treatments.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE BIOTECNOLOGIA, 3., 2010, Fortaleza. Programa e resumos. Brasília, DF: SBBiotec, 2010. p. 188-189.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Glycine Max.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO31740 - 1UPCSP - PP1192811928
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  10/03/2022
Data da última atualização:  10/03/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BARROS, E. S. C.; AMORIM, M. C. C. de; OLSZEVSKI, N.; SILVA, P. T. de S. e.
Afiliação:  EDUARDO SOUZA COSTA BARROS, UNIVASF; MIRIAM CLEIDE CAVALCANTE DE AMORIM, UNIVASF; NELCI OLSZEVSKI, UNIVASF; PAULA TEREZA DE SOUZA E SILVA, CPATSA.
Título:  Composting of winery waste and characteristics of the final compost according to Brazilian legislation.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Environmental Science and Health, Part B, v. 56, n. 5, p. 447?457, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1080/03601234.2021.1900694
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The waste generated in the production of wine and grape juice is characterized by a high concentration of organic matter, when properly treated, can serve as sustainable strategies for its use and destination, and among these, the production of biocompost. Thus, the objective of this study was to evaluate the process of composting grape marc, sheep manure, and mango leaves, evaluating in the biocompost its physical-chemical, nutritional and microbiological characteristics for use in agriculture. The composting pile assembly followed the proportion of 30% of sheep manure as nitrogenous material and 70% of carbon-rich material (divided into 50% of grape marc and 20% of hose leaves), the initial C/N ratio was 33:1, and the process lasted 120 days according to legislation. When evaluating the results, the process occurred in an accelerated manner, where at 30 days the biocompost was already stabilized, and at the end of the process (120 days) it presented a C/N ratio of 5.85, as well as acceptable levels for the macronutrients K and P, and with-out risk of phytotoxicity, and could be used as organic fertilizer or as soil conditioner, reducing environmentally inadequate destination and generating savings with their reinsertion in the production chain.
Palavras-Chave:  Bagaço de uva; Biocomposto; Desperdício orgânico; Esterco de ovelha; Folhas de manga; Resíduos de vinícolas; Reutilização agrícola.
Thesagro:  Agricultura; Compostagem; Indústria Agrícola; Matéria Orgânica.
Thesaurus NAL:  Composting; Organic wastes.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232281/1/Composting-of-winery-waste-and-characteristics-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59820 - 1UPCAP - DD
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