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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  04/11/2020
Data da última atualização:  04/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DALLA COSTA, F. A.; DALLA COSTA, O. A.; DI CASTRO, I. C.; GREGORY, N. G.; DI CAMPOS, M. S.; LEAL, G. B. de M.; TAVERNARI, F. de C.
Afiliação:  FILIPE ANTÔNIO DALLA COSTA, UNESP; OSMAR ANTONIO DALLA COSTA, CNPSA; IZABELA CRUVINEL DI CASTRO, UFG; NEVILLE GEORGE GREGORY, University of London; MELISSA SELAYSIM DI CAMPOS, UFG; GUILHERME BRUNO DE MEDEIROS LEAL, UFG; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA.
Título:  Ease of handling and physiological parameters of stress, carcasses, and pork quality of pigs handled in different group sizes.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Animals, v. 9, n. 10, art. 798, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.3390/ani9100798
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The effect of different group sizes of pigs (3, 5, and 10 pigs) during handling on physiological parameters, carcasses, and pork quality traits at the farm and slaughterhouse were evaluated in 360 pigs from five farms (four repetitions or group/treatment/farms). Data was analyzed as a factorial of 3 x 5 (3 treatments x 5 farms) to check effects of treatments by analysis of variance in ANOVA. Ease of handling decreased as the group size increased. However, time taken in handling was not influenced by the group size (p > 0.10). Moving pigs in groups of five animals reduced effects on blood cortisol levels (p < 0.05). Fighting and handling lesions in the carcasses increased for bigger handling groups (p < 0.05). Pigs handled in groups of three and ten animals had a higher pHu and initial temperature in Longissimus thoracis and Semimembranosus (p < 0.05) and lower drip loss in Semimembranosus (p < 0.05). However, meat quality classifications of the carcasses were not affected by treatments. Based on the results, moving groups of five pigs seems to be the best strategy to improve animal welfare, carcasses and pork quality
Palavras-Chave:  Bem-estar animal; Mounting; Qualidade da carne.
Thesagro:  Lesão Cutânea; Ph; Suíno.
Thesaurus Nal:  Animal welfare; Cortisol; Lactates; Skin lesions; Swine.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217440/1/final9389-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA21958 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  07/11/2017
Data da última atualização:  08/11/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SOARES, M. M.; BATISTA, V. G. L.; SILVA, C. R. C.; SOFIATTI, V.; CAVALCANTI, J. J. V.; LIMA, L. M. de; SANTOS, R. C. dos.
Afiliação:  UFPB - BOLSISTA PIBIC; RENORBIO - UFRPE; RENORBIO - UFRPE; VALDINEI SOFIATTI, CNPA; JOSE JAIME VASCONCELOS CAVALCANTI, CNPA; LIZIANE MARIA DE LIMA, CNPA; ROSEANE CAVALCANTI DOS SANTOS, CNPA.
Título:  Otimização da dosagem de glufosinato de amônio para seletividade de algodão GM contendo o gene Bar.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE PRODUÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA ALGODÃO, 12., 2017, Campina Grande. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2017. p. 15.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Glufosinato de amônio; Hemizigose.
Thesagro:  Algodão; Dose; Gene; Herbicida.
Thesaurus NAL:  Cotton; Herbicides.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/166341/1/Otimizacao-da-dosagem-....pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPA28411 - 1UPCRA - DD
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