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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  08/04/2009
Data da última atualização:  04/05/2018
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  LEÃO, N. V. M.; FREITAS, A. D. D. de; NASCIMENTO, M. R.
Afiliação:  NOEMI VIANNA MARTINS LEAO, CPATU; Alessandra Doce Dias de Freitas; Maria Ruth Nascimento.
Título:  Apostila Curso de Colheita de sementes e produção de mudas de espécies florestais.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental: Ideflor: Ufra: Governo do Estado do Pará, 2008.
Páginas:  [55 p.]
Idioma:  Português
Conteúdo:  Ecologia e sucessão florestal; Fatores que afetam a produção de sementes; Fenologia reprodutiva; Métodos de colheita; Extração, secagem e beneficiamento de sementes; Germinação e dormência de sementes; Viveiro e produção de mudas; Morfologia de frutos, sementes e plântulas; Conservação e armazenamento de sementes de espécies arbóreas.
Palavras-Chave:  Brasil.
Thesagro:  Comercialização; Embriogénese; Essência Florestal; Floresta; Fruto; Madeira; Maturação; Produção de Sementes.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE50330 - 1EMBLV - PPCPATUL437a2011.00472
CPATU40970 - 1UPCLV - PP634.98L437a2009.00034
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados.
Data corrente:  05/05/2021
Data da última atualização:  14/05/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  LOPES, F. B.; MAGNABOSCO, C. de U.; PASSAFARO, T. L.; BRUNES, L. C.; COSTA, M. F. O. e; EIFERT, E. da C.; NARCISO, M. G.; ROSA, G. J. M.; LOBO, R. B.; BALDI, F.
Afiliação:  CLAUDIO DE ULHOA MAGNABOSCO, CPAC; MARCOS FERNANDO OLIVEIRA E COSTA, CNPAF; EDUARDO DA COSTA EIFERT, CPAC; MARCELO GONCALVES NARCISO, CNPAF.
Título:  Improving genomic prediction accuracy for meat tenderness in Nellore cattle using artificial neural networks.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Breeding and Genetics, v. 137, n. 5, 2020.
Páginas:  p. 438-448
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The goal of this study was to compare the predictive performance of artificial neural networks (ANNs) with Bayesian ridge regression, Bayesian Lasso, Bayes A, Bayes B and Bayes Cπ in estimating genomic breeding values for meat tenderness in Nellore cattle. The animals were genotyped with the Illumina Bovine HD Bead Chip (HD, 777K from 90 samples) and the GeneSeek Genomic Profiler (GGP Indicus HD, 77K from 485 samples). The quality control for the genotypes was applied on each Chip and comprised removal of SNPs located on non‐autosomal chromosomes, with minor allele frequency <5%, deviation from HWE (p < 10?6), and with linkage disequilibrium >0.8. The FImpute program was used for genotype imputation. Pedigree‐based analyses indicated that meat tenderness is moderately heritable (0.35), indicating that it can be improved by direct selection. Prediction accuracies were very similar across the Bayesian regression models, ranging from 0.20 (Bayes A) to 0.22 (Bayes B) and 0.14 (Bayes Cπ) to 0.19 (Bayes A) for the additive and dominance effects, respectively. ANN achieved the highest accuracy (0.33) of genomic prediction of genetic merit. Even though deep neural networks are recognized to deliver more accurate predictions, in our study ANN with one single hidden layer, 105 neurons and rectified linear unit (ReLU) activation function was sufficient to increase the prediction of genetic merit for meat tenderness. These results indicate that an ANN with relative... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bayesian regression models; Carne macia; Deep learning; Genomic selection; Maciez da carne.
Thesagro:  Carne; Gado de Corte; Genética Animal; Seleção Genética.
Thesaurus NAL:  Animal breeding; Zebu.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223045/1/Magnabosco-Improving-genomic-prediction-accuracy-for-meat-tenderness-in.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF36035 - 1UPCAP - DD20202020
CPAC36965 - 1UPCAP - DDDIGITALDIGITAL
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