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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
05/05/2010 |
Data da última atualização: |
13/09/2018 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ARAUJO, E. C. E.; LARA, M. C.; PRADO, C. H. B. de A. |
Afiliação: |
EUGENIO CELSO EMERITO ARAUJO, CPAMN; Michelle Cristina Lara, Universidade Federal de São Carlos; Carlos Henrique Britto de Assis Prado, Universidade Federal de São Carlos. |
Título: |
Respostas fotossintéticas de Mangifera indica L. sob diferentes temperaturas. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL, 12., 2009, Fortaleza. Desafios para a produção de alimentos e bioenergia: livro de resumos. Fortaleza: SBFV: UFC: Embrapa Agroindústria Tropical, 2009. p. 258-259. Resumo 975. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Eficiência quântica; Excesso de elétrons; Fluorescência da clorofila; Fotorrespiração. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/182875/1/p258.pdf
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Marc: |
LEADER 00718nam a2200169 a 4500 001 1748880 005 2018-09-13 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARAUJO, E. C. E. 245 $aRespostas fotossintéticas de Mangifera indica L. sob diferentes temperaturas. 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL, 12., 2009, Fortaleza. Desafios para a produção de alimentos e bioenergia: livro de resumos. Fortaleza: SBFV: UFC: Embrapa Agroindústria Tropical, 2009. p. 258-259. Resumo 975.$c2009 653 $aEficiência quântica 653 $aExcesso de elétrons 653 $aFluorescência da clorofila 653 $aFotorrespiração 700 1 $aLARA, M. C. 700 1 $aPRADO, C. H. B. de A.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
11/07/2012 |
Data da última atualização: |
16/08/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
CANTO, A. C. V. C. S.; LIMA, B. R. C. C.; CRUZ, A. G.; LÁZARO, C. A.; FREITAS, D. G. C.; FARIA, J. A. F.; TORREZAN, R.; FREITAS, M. Q.; SILVA, T. P. J. |
Afiliação: |
ANNA CAROLINA VILHENA DA CRUZ SILVA CANTO, UFF; B. R. C. C. LIMA, UFF; A. G. CRUZ, UNICAMP; C. A. LÁZARO, UFF; DANIELA DE GRANDI CASTRO FREITAS, CTAA; JOSE A. F. FARIA, UNICAMP; RENATA TORREZAN, CTAA; M. Q. FREITAS, UFF; T. P. J. SILVA, UFF. |
Título: |
Effect of high hydrostatic pressure on the color and texture parameters of refrigerated Caiman (Caiman crocodilus yacare) tail meat. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Meat Science, v. 91, n. 3, p. 255-260, Jul. 2012. |
DOI: |
10.1016/j.meatsci.2012.01.023 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of applying high hydrostatic pressure (HHP) on the instrumental parameters of color and texture and sensory characteristics of alligator meat were evaluated. Samples of alligator tail meat were sliced, vacuum-packed, pressurized and distributed into four groups: control, treated with 200 MPa/10 min, 300 MPa/10 min and 400 MPa/10 min, then stored at 4 °C ± 1 °C for 45 days. Instrumental color, texture profile and a sensory profiling using quantitative descriptive analysis were carried out on the 1st, 15th, 30th and 45th days of storage. HHP was shown to affect the color and texture of the product, and the sensory descriptors (p < 0.05). The results suggest that high pressure is a promising technology for the processing of alligator meat, especially low pressures (200 MPa) which can have positive effects on the quality of the product. |
Palavras-Chave: |
Alta pressão hidrostática; Caiman crocodilus yacare; Qualidade sensorial. |
Thesagro: |
Cor; Jacaré; Textura. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01764naa a2200301 a 4500 001 1928058 005 2012-08-16 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.meatsci.2012.01.023$2DOI 100 1 $aCANTO, A. C. V. C. S. 245 $aEffect of high hydrostatic pressure on the color and texture parameters of refrigerated Caiman (Caiman crocodilus yacare) tail meat. 260 $c2012 520 $aThe effect of applying high hydrostatic pressure (HHP) on the instrumental parameters of color and texture and sensory characteristics of alligator meat were evaluated. Samples of alligator tail meat were sliced, vacuum-packed, pressurized and distributed into four groups: control, treated with 200 MPa/10 min, 300 MPa/10 min and 400 MPa/10 min, then stored at 4 °C ± 1 °C for 45 days. Instrumental color, texture profile and a sensory profiling using quantitative descriptive analysis were carried out on the 1st, 15th, 30th and 45th days of storage. HHP was shown to affect the color and texture of the product, and the sensory descriptors (p < 0.05). The results suggest that high pressure is a promising technology for the processing of alligator meat, especially low pressures (200 MPa) which can have positive effects on the quality of the product. 650 $aCor 650 $aJacaré 650 $aTextura 653 $aAlta pressão hidrostática 653 $aCaiman crocodilus yacare 653 $aQualidade sensorial 700 1 $aLIMA, B. R. C. C. 700 1 $aCRUZ, A. G. 700 1 $aLÁZARO, C. A. 700 1 $aFREITAS, D. G. C. 700 1 $aFARIA, J. A. F. 700 1 $aTORREZAN, R. 700 1 $aFREITAS, M. Q. 700 1 $aSILVA, T. P. J. 773 $tMeat Science$gv. 91, n. 3, p. 255-260, Jul. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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