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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  01/12/2016
Data da última atualização:  21/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BIASE, A. G.; ALBERTINI, T. Z.; BARBOSA, M.; FERNANDES, P. A. P.; CASTANHEIRA, M. A.; CERQUEIRA, A. G.; GONÇALVES, H. C.; LANNA, D. P.; NEPOMUCENO, N. H. C.; BARIONI, L. G.; MEDEIROS, S. R. de; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; FREUA, M. C.; OLTJEN, J. W.
Afiliação:  ADRIELE GIARETTA BIASE, @Tech; TIAGO ZANETT ALBERTINI, @Tech; MARCIO BARBOSA, @Tech; PEDRO AFFONSO PIZELLI FERNANDES, @Tech; MATHEUS ANGELI CASTANHEIRA, @Tech; ANDRESSA GONÇALVES CERQUEIRA, Esalq/USP; HEITOR COELHO GONÇALVES, Esalq/USP; DANTE PAZZANESE LANNA, Esalq/USP; NELSON HENRIQUE CORRÊA NEPOMUCENO, Integra Software; LUIS GUSTAVO BARIONI, CNPTIA; SERGIO RAPOSO DE MEDEIROS, CNPGC; ROBERTO AUGUSTO DE A TORRES JUNIOR, CNPGC; MATEUS CASTELANI FREUA, College of Animal Science and Food Engineering/USP; JAMES W. OLTJEN, University of California, Imaflora.
Título:  BeefTrader (part II): optimal economical endpoint identification using nonparametric bootstrapping technique decreases greenhouse gases emission and other pollutants in feedlots.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016.
Páginas:  p. 187-190.
Série:  (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216).
ISSN:  1983-974X
Idioma:  Inglês
Notas:  Coordenador: Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE.
Conteúdo:  The current study is the second from three sequential abstracts based on BeefTrader DSS to maximize profitability of farmers and the meat industry.
Palavras-Chave:  Gases do efeito estufa; Simulation; Sistema de suporte à decisão.
Thesagro:  Gado de corte; Simulação.
Thesaurus Nal:  Beef cattle; Decision support systems; Feedlots; Greenhouse gas emissions.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/150916/1/p.191DOC-216.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA18928 - 1UPCAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  24/01/2023
Data da última atualização:  31/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, E. F. R. de; BONFIM, K. S.; AOUADA, F. A.; AZEREDO, H. M. C. de; MOURA, M. R. de.
Afiliação:  HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPDIA.
Título:  A sustainable approach on the potential use of kale puree in edible wraps.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Applied Food Research, v. 3, 10026, 2023.
Páginas:  9 p.
ISSN:  2772-5022
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.afres.2022.100261
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Edible films can be used to prevent food spoilage, and investigations in this regard are paramount. When prepared alongside biopolymers, these materials become totally biodegradable in a short period of time, decreasing the amount of solid residues discarded into the environment. The ingestion of fruits and vegetables has increased in the last decades due to significant health benefits, and their durability comprises an important parameter for their marketing and use. Vegetables come in a variety of colors, sizes and shapes, comprising relevant features for their commercialization and packaging and for final consumers. In this regard, kale leaves are highly consumed in Brazil and new alternatives to improve their physical and organoleptic characteristics for novel applications, such as food wraps and in the replacement of high perishability leaves, are of interest in this scenario. Thus, the aim of the present study was to develop kale puree and sodium alginate films and evaluate their solubility, mechanical and thermal properties and water vapor permeability, focusing on improving their physical and organoleptic properties. The films were prepared by casting sodium alginate solutions with the addition of kale puree employing a film generator. Puree incorporation reduced film water vapor permeability and solubility. Pure alginate films presented a contact angle of 50 ± 1°, increasing to 62 ± 2° with the addition of kale puree. The same was noted for the alginate film that, w... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Alginate; Biopolymer; Brassica oleracea var acephala; Edible wraps; Embalagem comestível; Kale films.
Thesagro:  Brassica Oleracea Acephala; Couve; Embalagem.
Thesaurus NAL:  Biopolymers; Edible films; Kale.
Categoria do assunto:  --
Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151198/1/P-A-sustainable-approach-on-the-potential-use-of-kale-puree-in-edible-wraps.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT17201 - 1UPCAP - DD
CNPDIA18194 - 1UPCAP - DDPROCI.23/122023/14
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