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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoLAGO, L. O.; NICOLLI, K. P.; BIASOTO, A. C. T.; ZINI, C. A.; WELK, J. E. Influence of ripeness and maceration of the grapes on levels of furan and carbonyl compounds in wine: simultaneous quantitative determination and assessment of the exposure risk to these compounds. Food Chemistry, v. 230, p. 594-603, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBIASOTO, A. C. T.; LAGO, L. O.; NICOLLI, K. P.; CAMARÃO, E. B.; ZINI, C. A.; WELKE, J. E. Characterization of risk exposure to carbonyl and furan compounds through wine consumption. In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, 2016. 1 Pen drive.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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3.Imagem marcado/desmarcadoLAGO, L. O.; NICOLLI, K. P.; BIASOTO, A. C. T.; CAMARÃO. E. B.; ZINI, C. A.; WELKE, J. E. Influence of stage of ripeness and time of maceration of Syrah grapes on levels of toxic compounds in wines. In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, 2016. 1 Pen drive.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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4.Imagem marcado/desmarcadoLAGO, L. O.; SWIT, P.; SILVA, M. M. da; BIASOTO, A. C. T.; WELKE, J.; MONTERO, L.; HERRERO, M. Evolution of anthocyanin content during grape ripening and characterization of the phenolic profile of the resulting wine by comprehensive two-dimensional liquid chromatography. Journal of Chromatography A, v. 1704, article 464131, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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5.Imagem marcado/desmarcadoNICOLLI, K. P.; LAGO, L. O.; BIASOTO, A. C. T.; GUERRA, C. C.; SANTOS, H. P. dos; CARAMÃO, E. B.; WELKE, J. E.; ZINI, C. A. P-163 Characterization of volatile and sensory profile of Cabernet Sauvignon and Merlot wines produced in the campanha Gaúcha region. In: LATIN-AMERICAN CONGRESS, 16.; NATIONAL MEETING ON CHROMATOGRAPHY, 9., 2016, Lisboa, Portugal. Abstrcts... Lisboa: Faculty of Sciences of the University of Lisboa, 2016. p. 459-460.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  04/01/2016
Data da última atualização:  30/05/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  LEHN, C. R.; SALIS, S. M. de; MATTOS, P. P. de.
Afiliação:  Carlos Rodrigo Lehn, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Farroupilha, Campus Panambi, Erechim; SUZANA MARIA DE SALIS, CPAP; PATRICIA POVOA DE MATTOS, CNPF.
Título:  Ecological aspects of Langsdorffia hypogaea (Balanophoraceae) parasitism in the Pantanal wetlands.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Acta Botanica Brasilica, v. 29, n. 4, p. 608-612, 2015.
DOI:  10.1590/0102-33062015abb0216
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Most studies on holoparasitic plants have focused on taxonomic or systematic issues. The objective of this study was to examine the ecological aspects of parasitism of Langsdorffia hypogaea (Balanophoraceae) in the Pantanal wetlands. Individuals of L. hypogaea were dug out by hand and the host trees were identified. Eighty-eight percent of host trees exhibited zoochory dispersal syndrome. Protium heptaphyllum and Cordiera sessilis represented 50% of the sampled trees. Both species are evergreen and are preferentially shade-tolerant species growing under the canopy of other trees. Fecal sample of collared peccaries (Pecari tajacu) had seeds from both the host tree (Protium sp.) and the parasite L. hypogaea. We therefore propose the hypothesis that P. tajacu play a role as a seed disperser and may affect root parasitism
Palavras-Chave:  Parasite; Root; Savanna.
Thesaurus NAL:  host specificity; Pantanal.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF54649 - 1UPCSP - DD
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