|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
11/10/2012 |
Data da última atualização: |
11/10/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, J. E. dos; LEDO, A. da S.; MACHADO, C. de A.; ARAUJO, A. G. de; QUIRINO, Z. B. R. de; VILANOVA NETA, J. L.; RIBEIRO, M. M. de J.; ALMEIDA, C. S. |
Afiliação: |
JOSE EDMARIO DOS SANTOS; ANA DA SILVA LEDO, CPATC; CAROLINE DE A. MACHADO; APARECIDA G. DE ARAUJO, EMDAGRO; ZILNA B. R. DE QUIRINO; JACI L. VILANOVA NETA; MILENA M. DE J. RIBEIRO; CAMILA S. ALMEIDA. |
Título: |
Ácido giberélico na cultura de embriões zigóticos de coqueiro anão verde. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: CICLO DE PALESTRAS SOBRE CULTIVO IN VITRO DE PLANTAS, 3., 2012, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2012. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Coqueiro anão verde; Zigótico. |
Thesagro: |
Coco; Fruta tropical. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/67887/1/Acido.pdf
|
Marc: |
LEADER 00760nam a2200229 a 4500 001 1936527 005 2012-10-11 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTOS, J. E. dos 245 $aÁcido giberélico na cultura de embriões zigóticos de coqueiro anão verde.$h[electronic resource] 260 $aIn: CICLO DE PALESTRAS SOBRE CULTIVO IN VITRO DE PLANTAS, 3., 2012, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa$c2012 650 $aCoco 650 $aFruta tropical 653 $aCoqueiro anão verde 653 $aZigótico 700 1 $aLEDO, A. da S. 700 1 $aMACHADO, C. de A. 700 1 $aARAUJO, A. G. de 700 1 $aQUIRINO, Z. B. R. de 700 1 $aVILANOVA NETA, J. L. 700 1 $aRIBEIRO, M. M. de J. 700 1 $aALMEIDA, C. S.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
06/05/2019 |
Data da última atualização: |
06/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SANT'ANA, G. C.; PEREIRA, L. F. P.; POT, D.; IVAMOTO, S. T.; DOMINGUES, D. S.; FERREIRA, R. V.; PAGIATTO, N. F.; SILVA, B. S. R. da; NOGUEIRA, L. M.; KITZBERGER, C. S. G.; SCHOLZ, M. B. S.; OLIVEIRA, F. F. de; SERA, G. H.; PADILHA, L.; LABOUISSE, J-P.; GUYOT, R.; CHARMETANT, P.; LEROY, T. |
Afiliação: |
Gustavo C. Sant'Ana, Instituto Agronômico do Paraná - IAPAR/Laboratório de Biotecnologia Vegetal; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, CNPCa; David Pot, CIRAD, UMR AGAP; Suzana T. Ivamoto, Universidade Estadual Paulista/Instituto de Biociências; Douglas S. Domingues, Universidade Estadual Paulista/Instituto de Biociências; Rafaelle V. Ferreira, Instituto Agronômico do Paraná - IAPAR/Laboratório de Biotecnologia Vegetal; Natalia F. Pagiatto, Instituto Agronômico do Paraná - IAPAR/Laboratório de Biotecnologia Vegetal; Bruna S. R. da Silva, Instituto Agronômico do Paraná - IAPAR/Laboratório de Biotecnologia Vegetal; Lívia M. Nogueira, Instituto Agronômico do Paraná - IAPAR/Laboratório de Biotecnologia Vegetal; Cintia S. G. Kitzberger, Instituto Agronômico do Paraná - IAPAR/Laboratório de Biotecnologia Vegetal; Maria B. S. Scholz, Instituto Agronômico do Paraná - IAPAR/Laboratório de Biotecnologia Vegetal; Fernanda F. de Oliveira, Instituto Agronômico do Paraná - IAPAR/Laboratório de Biotecnologia Vegetal; Gustavo H. Sera, Instituto Agronômico do Paraná - IAPAR/Laboratório de Biotecnologia Vegetal; LILIAN PADILHA, CNPCa; Jean-Pierre Labouisse, AGAP, University Montpellier, CIRAD, INRA, Montpellier SupAgro; Romain Guyot, IRD, CIRAD, Universit Montpellier; Pierre Charmetant, AGAP, University Montpellier, CIRAD, INRA, Montpellier SupAgro; Thierry Leroy, AGAP, University Montpellier, CIRAD, INRA, Montpellier SupAgro. |
Título: |
Genome-wide association study reveals candidate genes influencing lipids and diterpenes contents in Coffea arabica L . |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Scientific Reports, v. 8, n. 465, p. 1-12, 2018 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Lipids, including the diterpenes cafestol and kahweol, are key compounds that contribute to the quality of coffee beverages. We determined total lipid content and cafestol and kahweol concentrations in green beans and genotyped 107 Coffea arabica accessions, including wild genotypes from the historical FAO collection from Ethiopia. A genome-wide association study was performed to identify genomic regions associated with lipid, cafestol and kahweol contents and cafestol/kahweol ratio. Using the diploid Coffea canephora genome as a reference, we identified 6,696 SNPs. Population structure analyses suggested the presence of two to three groups (K = 2 and K = 3) corresponding to the east and west sides of the Great Rift Valley and an additional group formed by wild accessions collected in western forests. We identified 5 SNPs associated with lipid content, 4 with cafestol, 3 with kahweol and 9 with cafestol/kahweol ratio. Most of these SNPs are located inside or near candidate genes related to metabolic pathways of these chemical compounds in coffee beans. In addition, three trait-associated SNPs showed evidence of directional selection among cultivated and wild coffee accessions. Our results also confirm a great allelic richness in wild accessions from Ethiopia, especially in accessions originating from forests in the west side of the Great Rift Valley. |
Palavras-Chave: |
Quality of coffee beverages. |
Thesaurus NAL: |
Genome; Genomics; Green beans; Lipids. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196973/1/Genome-wide-association-study-reveals.pdf
|
Marc: |
LEADER 02458naa a2200385 a 4500 001 2108734 005 2019-05-06 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANT'ANA, G. C. 245 $aGenome-wide association study reveals candidate genes influencing lipids and diterpenes contents in Coffea arabica L .$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aLipids, including the diterpenes cafestol and kahweol, are key compounds that contribute to the quality of coffee beverages. We determined total lipid content and cafestol and kahweol concentrations in green beans and genotyped 107 Coffea arabica accessions, including wild genotypes from the historical FAO collection from Ethiopia. A genome-wide association study was performed to identify genomic regions associated with lipid, cafestol and kahweol contents and cafestol/kahweol ratio. Using the diploid Coffea canephora genome as a reference, we identified 6,696 SNPs. Population structure analyses suggested the presence of two to three groups (K = 2 and K = 3) corresponding to the east and west sides of the Great Rift Valley and an additional group formed by wild accessions collected in western forests. We identified 5 SNPs associated with lipid content, 4 with cafestol, 3 with kahweol and 9 with cafestol/kahweol ratio. Most of these SNPs are located inside or near candidate genes related to metabolic pathways of these chemical compounds in coffee beans. In addition, three trait-associated SNPs showed evidence of directional selection among cultivated and wild coffee accessions. Our results also confirm a great allelic richness in wild accessions from Ethiopia, especially in accessions originating from forests in the west side of the Great Rift Valley. 650 $aGenome 650 $aGenomics 650 $aGreen beans 650 $aLipids 653 $aQuality of coffee beverages 700 1 $aPEREIRA, L. F. P. 700 1 $aPOT, D. 700 1 $aIVAMOTO, S. T. 700 1 $aDOMINGUES, D. S. 700 1 $aFERREIRA, R. V. 700 1 $aPAGIATTO, N. F. 700 1 $aSILVA, B. S. R. da 700 1 $aNOGUEIRA, L. M. 700 1 $aKITZBERGER, C. S. G. 700 1 $aSCHOLZ, M. B. S. 700 1 $aOLIVEIRA, F. F. de 700 1 $aSERA, G. H. 700 1 $aPADILHA, L. 700 1 $aLABOUISSE, J-P. 700 1 $aGUYOT, R. 700 1 $aCHARMETANT, P. 700 1 $aLEROY, T. 773 $tScientific Reports$gv. 8, n. 465, p. 1-12, 2018
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|