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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  09/12/2008
Data da última atualização:  27/10/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NOVOTNY, E. H.; KNICKER, H.; MARTIN NETO, L.; AZEREDO, R. B. V.; HAYES, M. H. B.
Afiliação:  ETELVINO HENRIQUE NOVOTNY, CNPS; H. Knicker, Lehrstuhl fur Bodenkunde, Technische Universitat Munchen; LADISLAU MARTIN NETO, DE/P&D; R. B. V. AZEREDO, UFF; M. H. B. HAYES, Chemical and Environmental Sciences University of Limerick.
Título:  Effect of residual vanadyl ions on the spectroscopic analysis of humic acids: a multivariate approach.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  European Journal of Soil Science, Oxford, v. 59, n. 3, p. 439-444, Jun. 2008.
DOI:  https://doi.org/10.1111/j.1365-2389.2007.00983.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In a study of the vanadyl (VO2þ)-humic acids system, the residual vanadyl ion suppressed fluorescence and specific electron paramagnetic resonance (EPR) and NMR signals. In the case of NMR, the proton rotating frame relaxation times (T1qH) indicate that this suppression is due to an inefficient H-C cross polarization, which is a consequence of a shortening of T1qH. Principal components analysis (PCA) facilitated the isolation of the effect of the VO2þ ion and indicated that the organic free radical signal was due to at least two paramagnetic centres and that the VO2þ ion preferentially suppressed the species whose electronic density is delocalized over O atoms (greater g-factor). additionally, the newly obtained variables (principal components ? PC) indicated that, as the result of the more intense tillage a relative increase occurred in the accumulation of: (i) recalcitrant structures; (ii) lignin and long-chain alkyl structures; and (iii) organic free radicals with smaller g-factors.
Palavras-Chave:  Ácidos húmicos; Análise espectroscópica.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS13577 - 1UPCAP - DD2008.00057
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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  09/11/2016
Data da última atualização:  14/11/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PALHA, R. F.; QUEIROZ, O. A; ALVES, G. C.; REIS, V. M.
Afiliação:  ROBSON FERNANDES PALHA, UFRRJ; OTÁVIO AUGUSTO DE QUEIROZ, UFRRJ; GABRIELA CAVALCANTI ALVES, UFRRJ; VERONICA MASSENA REIS, CNPAB.
Título:  Efeito do tratamento térmico e inoculação de bactérias diazotróficas em mudas pré-brotadas de duas variedades de cana-de-açúcar.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 32.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 16.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 14.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 11., FERTBIO 2016. Goiânia. Rumo aos novos desafios: anais. Goiânia: UFG, 2016.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O trabalho teve objetivo de avaliar a germinação e o acúmulo de massa seca advindo da aplicação do tratamento térmico curto e da inoculação de bactérias diazotróficas em duas variedades de cana-de-açúcar; RB966928 (precoce) e RB92579 (media tardia).
Palavras-Chave:  Crescimento de planta; Fixação biológica de nitrogênio.
Thesagro:  Biomassa; Inoculante.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB40352 - 1UPCSP - PP2016.001452016.00145
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