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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
Data corrente: |
20/08/1996 |
Data da última atualização: |
18/11/2008 |
Autoria: |
DÍAZ, C. L.; MELCHERS, L. S.; HOOKAAS, P. J. J.; LUGTENBERG, B. J. J.; KIJNE, J. W. |
Título: |
Root lectin as a determinant of host-plant specificity in the Rhizobium-legume symbiosis. |
Ano de publicação: |
1989 |
Fonte/Imprenta: |
Nature, v. 338, p. 579-581, 1989. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The induction of nitrogen-fixing nodules in legume roots by soil bacteria from the genera Rhizobium and Bradyrhizobium is host-plant-specific. This specificity is expressed at an early stage of the infection process and results from multiple interactions between bacterial and plant products. Among these, it has been suggested that root lectin recognized by bacterial receptor molecules is an important determinant of host specificity 1, 2. Lectins are carbo-hydrate-binding proteins and it isknown that legumes belonging to different cross-inoculation groups produce lectins with different sugar-binding specificities 3. We have tested this suggestion by introducing the pea lectin gene into white clover roots using Agrobacterium rhizogenes as a vector. The "hairy" clover roots that result can be nodulated by a Rhizobium strain usually specific for plants from the pea cross-inoculation group. |
Palavras-Chave: |
Lectin. |
Thesagro: |
Lectina; Rhizobium. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba (CPAMN-UEPP) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
30/09/2021 |
Data da última atualização: |
10/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
SIQUEIRA, K. B.; NOGUEIRA, T. S.; SOARES, N. D.; CAMPOS, E. W. A. M.; MORAES, E. A. P.; VILLELA, R. M. M. B.; DAVID, J. M. N.; GOLIATT, P. V. Z. C.; DINIZ, F. H.; PIRES, M. de F. A.; VICENTINI, N. M. |
Afiliação: |
KENNYA BEATRIZ SIQUEIRA, CNPGL; THALLYS SILVA NOGUEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE JUIZ DE FORA; NEDSON DONATO SOARES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE JUIZ DE FORA; EMERSON WENDELIN ALVES MOREIRA CAMPOS, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO SUDESTE DE MINAS GERAIS; EMERSON AUGUSTO PRIAMO MORAES, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO SUDESTE DE MINAS GERAIS; REGINA MARIA MACIEL BRAGA VILLELA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE JUIZ DE FORA; JOSÉ MARIA NAZAR DAVID; PRISCILA VANESSA ZABALA CAPRILES GOLIATT, UNIVERSIDADE FEDERAL DE JUIZ DE FORA; FABIO HOMERO DINIZ, CNPGL; MARIA DE FATIMA AVILA PIRES, CNPGL; NIVEA MARIA VICENTINI, CNPGL. |
Título: |
Covid-19 e o impacto no consumo de leite e derivados. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIQUEIRA, K. B. (ed.). Na era do consumidor: uma visão do mercado lácteo brasileiro. Juiz de Fora: Ed. do Autor, 2021. |
Páginas: |
p. 214-217. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Pandemia. |
Thesagro: |
Consumo; Leite; Produto Derivado do Leite. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226608/1/Covid-19-impacto.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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