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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
06/04/2004 |
Data da última atualização: |
27/07/2007 |
Autoria: |
SOUZA, P. I. M.; MOREIRA, C. T.; FARIAS NETO, A. L.; ABUD, S.; AMÁBILE, R. F. ASSUNÇÃO, M. S.; MONTEIRO, P. M. F. O.; NUNES JUNIOR, J.; GUERZONI, R. A.; KIIHL, R. A. de S.; ALMEIDA, L. A. de; SILVA, J F. V.; YORINORI, J. T.; ARANTES, N. E. |
Título: |
Performance and description of BRSGO Amaralina soybean cultivar in Goias and Distrito Federal. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004. |
Páginas: |
p. 174. |
Série: |
(Embrapa Soja. Documentos, 228). |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Editado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi. |
Conteúdo: |
BRSGO Amaralina soybean cultivar was developed by a modified pedigree selection from the cross VERNAL X HARTWIG. It was extensively evaluated under the experimental designation BR 95-409-01 and is recommended for planting in the states of Goias and Distrito Federal. Amaralina has determinate growth habit and is a late maturity cultivar, reaching maturity approximately 143 days after emergence. It has white flower, tawny pubescence, yellow intermediate seeds with black hila and 100-seed weight of 17 grams. Amaralina has good resistance to both lodging and shattering. It is also resistant to frogeye leaf spot (Cercospora sojina), stem canker (Diaphorte phaseolorum) and powdery mildew (Microspora diffusa Cke. & Pk.). In performance trials over 2000/2001 and 2001/2002 across 16 locations in Goias and Distrito Federal , seed yield of Amaralina averaged 3212 kg/ha, 14%, 6%, 6% and 3% greater than the check cultivars 'Uirapuru', 'M-SOY 8800', 'DM 339' and 'BRSGO Jataí', respectively. Amaralina is best adapted for planting in November at plant populations of 350,000 plants/ha. Amaralina is a high yielding and a very stable cultivar. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Embrapa Soja (CNPSO) |
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Registros recuperados : 5 | |
1. | | ASCHERI, D. P. R.; MORAIS, C. C.; ASQUIERI, E. R.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R. Characterization of starch extracted from the roots of Cissus simsiana Roem. & Schult. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 35, n. 2, p. 787-800, mar./abr. 2014.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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2. | | XAVIER, T. P. DE O.; ASCHERI, D. P. R.; BASTOS, S. M. C.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; MORAIS, C. C. Effects of phosphorylation on the chemical composition, molecular structure, and paste properties of Hedychium coronarium starch. Food and Bioprocess Technology, v. ,n. , may, 2019. 10 p.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
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3. | | SANTOS, D. M. dos; ASCHERI, D. P. R.; BUKZEM, A. de L.; MORAIS, C. C.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R. Physicochemical properties of starch from avocado seed (Persea Americana Mill). Boletim do Centro Pesquisa Processamento de Alimentos, Curitiva, v. 34, n. 2, p. 1-12, jul./dez. 2016. Boletim do CEPPA.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
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4. | | ALVES, J. A. A.; SANTOS, M. D. L. DOS; MORAIS, C. C.; ASCHERI, J. L. R.; SIGNINI, R.; SANTOS, D. M. DOS; BASTOS, S. M. C.; ASCHERI, D. P. R. Sorghum straw: Pulping and bleaching process optimization and synthesis of cellulose acetate. International Journal of Biological Macromolecules, v. 135, n. 15, p. 877-886, 2019.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
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5. | | BARROS, P. J. R.; ASCHERI, D. P. R.; SANTOS, M. L. S.; MORAIS, C. C.; ASCHERI, J. L. R.; SIGNINI, R.; SANTOS, D. M. DOS; CAMPOS, A. J. DE; DEVILLA, I. A. Soybean hulls: Optimization of the pulping and bleaching processes and carboxymethyl cellulose synthesis. International Journal of Biological Macromolecules, n. 144, p. 208-218, 2020.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
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