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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  09/07/2020
Data da última atualização:  09/07/2020
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; VOLPI, P. S.; FONSECA, A. F. A. da; SENRA, J. F. B.; MENDONÇA, R. F. de; COMÉRIO, M.; FERRÃO, L. M. V.; TRAGINO, P. H.; TÓFFANO, J. L.; KAULZ, M.
Afiliação:  ROMÁRIO GAVA FERRÃO, INCAPER; MARIA AMELIA GAVA FERRAO, CNPCa; PAULO SÉRGIO VOLPI, INCAPER; AYMBIRÉ FRANCISCO ALMEIDA DA FONSECA, INCAPER; JOÃO FELIPE BRITES SENRA, INCAPER; RODOLFO FERREIRA DE MENDONÇA, BOLSISTA EMBRPA CAFÉ/INCAPER; MARCONE COMÉRIO, INCAPER; LILIÂM MARIA VENTORIM FERRÃO, INCAPER; PAULO HENRIQUE TRAGINO, INCAPER; JOSÉ LUIZ TÓFFANO, INCAPER; MARCIANO KAULZ, INCAPER.
Título:  'Conquista ES8152': cultivar melhorada de café conilon propagada por sementes para o Espírito Santo.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Vitória, ES: Incaper, 2019.
Páginas:  5 p.
Série:  (Incaper. Documentos, 263).
ISSN:  1519-2059
Idioma:  Português
Conteúdo:  A cultivar Conquista ES8152 foi obtida do Programa de Melhoramento Genético do Incaper, iniciado em 1985, com a colaboração da Embrapa Café. Foram utilizadas diferentes estratégias focadas na identificação e no aproveitamento da variabilidade genética de lavouras propagadas por sementes do Espírito Santo; na seleção de progênies híbridas de populações melhoradas e híbridos do programa; e nas avaliações dos diferentes materiais genéticos em ensaios de competições conduzidos em regiões representativas da cultura no Estado.
Palavras-Chave:  Conilon.
Thesagro:  Café; Coffea Canephora; Melhoramento Genético Vegetal; Variedade.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214531/1/Nova-variedade-Conilon-Conquista-ES8152-Incaper.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1376 - 1UPCFD - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  27/01/2022
Data da última atualização:  27/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  VERDIN FILHO, A. C.; FREITAS, S. de J.; COMÉRIO, M.; VOLPI, P. S.; COLODETTI, T. V.; RODRIGUES, W. N.; FONSECA, A. F. A. da; POSSE, S. C. P.; FONTES, A. G.; CHRISTO, B. F.; VIEIRA, L. J. D.
Afiliação:  ABRAÃO CARLOS VERDIN FILHO, INCAPER; SILVIO DE JESUS FREITAS, UENF; MARCONE COMÉRIO, INCAPER; PAULO SÉRGIO VOLPI, INCAPER; TAFAREL VICTOR COLODETTI, UFES; WAGNER NUNES RODRIGUES, UFES; AYMBIRÉ FRANCISCO ALMEIDA DA FONSECA, CNPCa; SHEILA CRISTINA PRUCULI POSSE, INCAPER; ALEXANDRE GOMES FONTES, IFES; BRUNO FARDIM CHRISTO, UFES; LUCIANO JUNIOR DIAS VIEIRA, INCAPER.
Título:  Implications of the cut type and apex length of stem cuttings used for the production of plantlets of Conilon coffee.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Coffee Science, v.15, e151770, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.25186/.v15i.1770
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Producing plantlets of Conilon coffee within the specific recommendations and with a high level of quality is fundamental since it is capable of promoting the initial development of the crops. To identify the best protocol to prepare the stem cuttings is fundamental to the process of plantlet production of the species. In this context, this study aimed to evaluate the implications of the type of apex cutting and the length of the remaining apex of stem cuttings to produce plantlets of Conilon coffee (Coffea canephora). To this end, two trials were conducted in the Marilândia Experimental Farm (Instituto Capixaba de Pesquisa, Assistência Técnica e Extensão Rural, Marilândia-ES). The first trial evaluated the types of apex cutting (straight or bevel cut), and the second trial studied the different lengths of the remaining apex (0.5, 1.0, 1.5, 2.0, and 2.5 cm). Characteristics of the vegetative growth and photosynthetic traits of the plantlets of Conilon coffee were evaluated after 120 days of cultivation in a nursery. The bevel cut on the apex promoted the accumulation of total dry mass of the plantlets. Producing stem cuttings with apex length of approximately 1.5 cm favors the accumulation of mass and gains of leaf area of the plantlets of Conilon coffee produced by stem cutting.
Thesagro:  Coffea Canephora.
Thesaurus NAL:  Asexual reproduction; Cloning (plants); Photosynthesis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/230588/1/Implications-of-the-cut-type.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1574 - 1UPCAP - DD
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