Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  29/04/2010
Data da última atualização:  29/06/2017
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  RAMOS, A. K. B.; FERNANDES, F. D.; CARVALHO, M. A.; KARIA, C. T.; GUIMARÃES JÚNIOR, R.; BARIONI, L. G.; BATISTA, L. A. R.
Afiliação:  Allan Kardec Braga Ramos, CPAC; Francisco Duarte Fernandes, CPAC; Marcelo Ayres de Carvalho, CPAC; Cláudio Takao Karia, CPAC; Roberto Guimarães Júnior, CPAC; Luis Gustavo Barioni, CPAC; Luiz Alberto Rocha Batista, CPPSE.
Título:  Avaliação agronômica de genótipos promissores de Paspalum spp. no Cerrado: ensaio regional de Planaltina-DF- Rede 2004 (2009).
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2009.
Descrição Física:  1 folder.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Estacionalidade; Forages; Genotypes; Massa seca; Productivity.
Thesagro:  Brachiaria; Cerrado; Produtividade.
Thesaurus Nal:  Paspalum.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/78066/1/p2009-008.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC31700 - 1UMTFD - PPFD662FD662
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  04/03/2016
Data da última atualização:  04/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, G. C.; PINHO, E. V. R. von; ROSA, S. D. V. F. da.
Afiliação:  UFLA; UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC.
Título:  Gene expression of coffee seed oxidation and germination processes during drying.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Research, v. 12, n. 4, p6968-6982. 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Coffee (Coffea arabica L.) seeds are sensitive to desiccation and oxidative stress during drying processes. We investigated the effect of drying and moisture levels on germination-related gene expressions associated with enzymatic systems that prevent oxidative stress in coffee seeds. Coffee seeds collected at physiological maturity were subjected to slow and quick drying to 40, 30, 20, and 12% moisture levels (wet basis), and as the control, seeds without drying were used. The seeds? physiological quality was calculated as percentage of normal seedlings at 15 and 30 days, normal vigorous seedlings at 30 days, and cotyledonary leaves at 45 days. The isoenzymes esterase, catalase (CAT), peroxidase (POX), and endo-?-mannanase expressions were electrophoretically analyzed. CAT and POX expressions were analyzed using RT-qPCR with specific primers constructed from the target gene sequences from the Brazilian Coffee Genome Database. Slow drying showed better physiological quality for seeds at 40 and 12% moisture levels, while quick drying was the most effective for seeds with 20% moisture. Sensitivity to water loss was confirmed by quick drying and activation of enzymes. CAT and POX transcriptions reduced during drying. RT-qPCR revealed a complex gene-expression pattern during the oxidative process, with high gene expression in wet seeds.
Palavras-Chave:  Desiccation tolerance; Endo-?-mannanase; Seed aging.
Thesagro:  Café.
Thesaurus NAL:  Isozymes.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140692/1/Gene-expression-of-coffee-seed.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC900 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional