Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  01/12/2023
Autoria:  JOSHI, C. H.; VEDANAYAKAM. A. R.
Título:  Buffer value of goat milk.
Ano de publicação:  1967
Fonte/Imprenta:  The Indian Veterinary Journal, v. 44, n. 8, p. 673-678, Aug. 1967.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract : The buffer index was (ml acid or alkali added) (normality of acid or alkali)/(ml milk sample) (pH change produced). It was estimated for a total of 50 samples of goat's milk adjusted to 48 values from pH 4.2 to 8.9. Its mean value was greatest, 0.0396, at pH 5.3 and least, 0.00647, at pH 8.7. The mean solids-not-fat (SNF) content was 9.33% [9.37 in summary] and the keeping time by the C.O.B. test [no reference] was 10.31 h at room temperature. The buffer index rose significantly and linearly with keeping time, r = 0.624, and so did the SNF content, r = 0.655.
Palavras-Chave:  Composicao; Hydrogen-ion concentration.
Thesagro:  Caprino; Leite de Cabra; Tecnologia.
Thesaurus Nal:  Buffers; Food preservation; Goat milk; Milk analysis; Milk composition.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC7960 - 1ADDAP - PPSP 00355SP 00355
Voltar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional