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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  15/12/2017
Data da última atualização:  15/12/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CARMO, L. S. T.; MURAD, A. M.; RESENDE, R. O.; BOITEUX, L. S.; RIBEIRO, S. R.; JORRÍN-NOVO, J. V.; REIS, A. M. dos.
Afiliação:  LILIAN S. T. CARMO, DEPARTAMENTO DE BIOLOGIA CELULAR, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA.; ANDRE MELRO MURAD, Cenargen; RENATO OLIVEIRA RESENDE, DEPARTAMENTO DE BIOLOGIA CELULAR, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA.; LEONARDO SILVA BOITEUX, CNPH; SIMONE S. RIBEIRO, CENARGEN; JESUS V. JORRÍN-NOVO., UNIVERDAD DE CORDOBA, SPAIN; ANGELA MEHTA DOS REIS, Cenargen.
Título:  Plant responses to tomato chlorotic mottle virus: proteomic view of the resistance mechanisms to a bipartite begomovirus in tomato.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal of Proteomics, v. 151, p. 284-292, 2017.
ISSN:  1874-3919
Idioma:  Inglês
Notas:  Na publicação, Angela Mehta.
Conteúdo:  In this study, plant responses and putative mechanisms associated with the ?Tyking?-derived recessive resistance to ToCMoVwere investigated. Changes in the protein profile in the inoculated plants of two near isogenic tomato lines resistant (?LAM 157?) and susceptible (?Santa Clara?) to ToCMoV were analyzed.
Palavras-Chave:  Recessive resistance; Solanum lycopersicum var lycopersicum; Tomato chlorotic mottle virus.
Thesaurus Nal:  Begomovirus; Resistance mechanisms.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH40635 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  25/04/2003
Data da última atualização:  25/04/2003
Autoria:  BAYER, C.; MARTIN-NETO, L.; MIELNICZUK, J.; SAAB, S. da C. MILORI, D. M. P.; BAGNATO, V. S.
Afiliação:  UFRGS-Departamento de Solos, Porto Alegre, RS; Embrapa Instrumentação Agropecuária, São Carlos, SP; UEPG-Departamento de Física, Ponta Grossa, PR; USP-Instituto de Física, São Carlos, SP.
Título:  Tillage and cropping system effects on soil humic acid characteristics as determined by electron spin resonance and fluorescence spectroscopies.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Geoderma, Amsterdam, v. 105, p. 81-92, 2002.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  long-term (- and 9-year) effects were evaluated of two tillage regimes (conventional tillage: CT; and no-tillage: NT) and two cropping systems (oat/maize: O/M; and oat + vetch / maize + cowpea: O + V/M+C) on characteristics of humic acids (HAs) from surface layer (0 to 25 mm) of subtropical Brazilian Paleudult soil. Generally, soil HA samples from conservation management systems with no soil disturbance (NT) and high crop residue addition (O+V/M+C) showed lowest humification degree, as demonstrated by lowest concentration of semiquinone-type free radicals, determined by electron spin resonance (ESR_, and lowest total fluorescence (TF), which is proportional to area under fluorescence spectrum; however, cropping systems had less effect than tillage regimes on two spectroscopic parameters. Since all HA samples presented a maximum fluorescence emission peak around 518nm, when excited with blue light, we believe that differences in the fluorescence intensity could be attributed to concentration of similar condensed aromatic moiety. This assumption was consistent with strong correlation with stable semiquinone-type free radicals (r=0.84, P<0.01), which are believed to be stabilized in humic substances by condensed aromatic structures. The results showed positive effects of conservation management in evaluating management system quality.
Palavras-Chave:  Aromatic groups; Brazilian soils; Espectroscopia; Fluorescência; Humidade; Humification degree; Semiquinone free radicals.
Thesagro:  Matéria Orgânica; Solo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA7448 - 1UPCSP - --PROCI-02.000012002.00001
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