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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  13/12/2022
Data da última atualização:  13/12/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  MENEZES, F. dos S.; MUCHERINO-MUÑOZ, J. J.; FERREIRA, C. A.; CHAVES, S. F. da S.; BARBOSA, C.; LEMOS, L. S. L.; JORDANA, N.; CARVALHO, M.; PIRES, J. L.; SILVA, R. J. S.; GRAMACHO, K. P.; ALVES, R. M.; CORRÊA, R. X.; MICHELI, F.
Afiliação:  FREDSON DOS SANTOS MENEZES, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE SANTA CRUZ; JONATHAN JAVIER MUCHERINO-MUÑOZ, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE SANTA CRUZ; CLÁUSIO ANTÔNIO FERREIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE SANTA CRUZ; SAULO FABRÍCIO DA SILVA CHAVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; CESLAINE BARBOSA, COMISSÃO EXECUTIVA DO PLANO DA LAVOURA CACAUEIRA; LIVIA SANTOS LIMA LEMOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO SUL DA BAHIA; NATALIA JORDANA, COMISSÃO EXECUTIVA DO PLANO DA LAVOURA CACAUEIRA; MARIANA CARVALHO, COMISSÃO EXECUTIVA DO PLANO DA LAVOURA CACAUEIRA; JOSÉ LUIS PIRES, COMISSÃO EXECUTIVA DO PLANO DA LAVOURA CACAUEIRA; RANER JOSÉ SANTANA SILVA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE SANTA CRUZ; KARINA PERES GRAMACHO, COMISSÃO EXECUTIVA DO PLANO DA LAVOURA CACAUEIRA; RAFAEL MOYSES ALVES, CPATU; RONAN XAVIER CORRÊA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE SANTA CRUZ; FABIENNE MICHELI, CENTRE DE COOPÉRATION INTERNATIONALE EN RECHERCHE AGRONOMIQUE POUR LE DÉVELOPPEMENT.
Título:  Genomic designing for biotic stress resistant Cocoa Tree.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: KOLE, C. (ed.). Genomic designing for biotic stress resistant technical crops. [S.l.]: Springer, 2022.
Páginas:  p. 49-113.
DOI:  https://doi.org/10.1007/978-3-031-09293-0_2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cocoa tree (Theobroma cacao L.) is cultivated mainly in tropical regions and produces beans that are used for chocolate manufacture. Worldwide, cocoa bean production is threatened by biotic stresses, mainly fungus, oomycetes, virus and other pests. The understanding of the determinism of the plant-pathogen interactions as well as the different and integrated ways to manage the cocoa diseases at field level began the focus of several research groups. Here, we did an overview of the several cocoa diseases, of the traditional breeding methods as well as the molecular assisted ones recently developed, of the molecular and omics resources currently available, and of the new biotechnology approaches?including genome edition and nanotech-nologies?that are used at basic and applied research levels. We also described the main germplasm and collections worldwide as well as the use of the cocoa diversity as main source of disease resistance.
Thesagro:  Biotecnologia; Cacau; Doença de Planta; Gene; Genoma; Melhoramento Vegetal; Theobroma Cacao.
Thesaurus Nal:  Biotechnology; Plant diseases and disorders.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU58600 - 1UPCPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  05/08/2009
Data da última atualização:  11/05/2010
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  MARTINS, E. C.; CUENCA, M. A. G.; SANTOS, A. da S. dos; MUNIZ, E. N.; SANTOS, R. P. C.; GONZÁLES, E. O.
Afiliação:  Espedito Cezário Martins, Ebrapa Caprinos e Ovinos; Manuel Alberto Gutérrez Cuenca, Embrapa Tabuleiros Costeiros; Amaury da Silva dos Santos, Embrapa Tabuleiros Costeiros; Evandro Neves Muniz, Embrapa Tabuleiros Costeiros; Rewerton Patrycio Cruz Santos, (estagiário) Embrapa Tabuleiros Costeiros; Érica Oliveira Gonzáles, (estagiária) Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Título:  Caracterização do consumo das carnes caprina e ovina em Alagoas.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2008.
Série:  (Embrapa Caprinos e Ovinos. Documentos, 82).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Alagoas.
Thesagro:  Caprino; Carne; Consumo; Ovino.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATC-2010/20744/1/doc82.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATC20744 - 1UPCFL - DD
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