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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  04/12/2018
Data da última atualização:  04/12/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NUNES, A. A.; BUCCINI, D. F.; JAQUES, J. A. dos S.; PORTUGAL, L. C.; GUIMARÃES, R. C. A.; CALDAS, R. de A.; CARVALHO, C. M. E.; FAVARO, S. P.
Afiliação:  Ângela Alves Nunes; Danieli Fernanda Buccini; Jeandre Augusto dos Santos Jaques; Luciane Candeloro Portugal; Rita Cássia Avellaneda Guimarães; Ruy de Araújo Caldas; Cristiano Marcelo Espinola Carvalho; SIMONE PALMA FAVARO, CNPAE.
Título:  Effect of dietary Acrocomia aculeata rich medium chain fatty acids kernel oil on Type 2 diabetic animal model.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS ON NURSING, 5.; WORLD CONGRESS ON NUTRITION AND OBESITY PREVENTION SOURCE, 2., 2018, London, UK. Book of Abstracts ... Madhapur: Scientific Future Group, 2018.
Páginas:  Não paginado.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Diabetes tipo 2; Dieta hiperlipídica em ratos.
Thesagro:  Acrocomia Aculeata; Macaúba.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/187704/1/FAVARO-Acrocomia-kernel-oil-diabetes.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAE3434 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  04/08/2021
Data da última atualização:  06/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  REIS, R. C.; VIANA, E. de S.; FONSECA, N.; ALMEIDA, J. M.; RODRIGUES FILHO, J. A. de A.; GUEDES, I. S. A.
Afiliação:  RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; ELISETH DE SOUZA VIANA, CNPMF; NELSON FONSECA, CNPMF; JAMILLE MOTA ALMEIDA, FAMAM; JORGE ANTÔNIO DE ANDRADE RODRIGUES FILHO, FAMAM; IOHANA SCARLET ALMEIDA GUEDES, FAMAM.
Título:  Physical, chemical and sensory attributes of fruits of ten mango varieties grown under organic production system.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Revista Caatinga, Mossoró, v. 34, n. 2, p. 452 ? 459, abr./ jun., 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to assess the physical, chemical, and sensory attributes of mango varieties grown under the organic farming. Fruits from ten varieties of mango grown under the organic system in the Chapada Diamantina region, BA, Brazil, were assessed. The following physical and chemical characteristics were assessed: fruit mass, pulp yield, pulp color (L*, C*, and h*), soluble solids (SS), titratable acidity (TA), total carotenoids, and ascorbic acid. The sensory acceptance test was performed with 50 consumers using the nine-point structured hedonic scale and the attributes acidity, sweetness, and firmness of the pulp were assessed using the just-about-right scale. Differences among the varieties of mango grown under the organic production system were observed for physical, chemical and sensory attributes. The varieties showed a percentage of pulp equal or above 60%, which makes them more suitable for processing. According to the PCA analysis, the characteristics soluble solids, total carotenoids, fruit mass, titratable acidity, h* and L* were considered the most important to differentiate the mango varieties evaluated. Ubá and Beta varieties had the highest levels of SS, while Favo de Mel was characterized by the highest values of TA and L*. The varieties Favo de Mel, Palmer, Surpresa, Juazeiro 2, Imperial and Joa had fruits with higher mass and h* values and the varieties Amrapali and Roxa Embrapa 141 had the highest levels of total carotenoids. Imperial, Palmer, Beta and... Mostrar Tudo
Thesagro:  Manga.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF33266 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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