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1.Imagem marcado/desmarcadoJACKSON, R. H.; COLE, J. A.; CORNISH BOWDEN, A. The steady-state kinetics of the NADH-dependent nitrite reductase from Escherichia coli K12. Biochem. J., v.199, p.171-178, 1981.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  14/12/2020
Data da última atualização:  14/12/2020
Autoria:  FREITAS, A. F. de; NADALETI, D. H. S.; SILVEIRA, H. R. de O.; CARVALHO, G. R.; VENTURIN, R. P.; SILVA, V. A.
Afiliação:  ANA FLÁVIA de FREITAS, Universidade Federal de Lavras (Ufla), Departamento de Agricultura; DENIS HENRIQUE SILVA NADALETI, Universidade Federal de Lavras (Ufla), Departamento de Agricultura; HELBERT REZENDE de OLIVEIRA SILVEIRA, Universidade Federal de Lavras (Ufla), Departamento de Agricultura; GLADYSTON RODRIGUES CARVALHO, Empresa Agropecuária de Minas Gerais (Epamig), Subestação da Epamig-Ufla; REGIS PEREIRA VENTURIN, Empresa Agropecuária de Minas Gerais (Epamig), Subestação da Epamig-Ufla; VÂNIA APARECIDA SILVA, Empresa Agropecuária de Minas Gerais (Epamig), Subestação da Epamig-Ufla.
Título:  Productivity and beverage sensory quality of arabica coffee intercropped with timber species.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 55, e02240, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1678-3921. pab2020.v55.02240
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Produtividade e qualidade sensorial da bebida de café arábica em consórcio com espécies madeireiras.
Conteúdo:  Abstract - The objective of this work was to evaluate the productivity and beverage sensory quality of arabica coffee under the influence of tree species cultivated at different spacings. The experiment was set in 2012, in the municipality of Santo Antônio do Amparo, in the state of Minas Gerais, Brazil. A randomized complete block design was carried out with four replicates and seven treatments, as follows: Catuaí Vermelho IAC 99 Coffea arabica in monoculture (3.40x0.65 m); and this cultivar intercropped at two spacings (9.0x13.6 and 18.0x13.6 m) in the coffee row ? either with African mahogany (Khaya ivorensis), teak (Tectona grandis), or pink cedar (Acrocarpus fraxinifolius). Three coffee rows were fixed between rows, totaling 13.6 m between the wooded rows. Productivity, sensory analysis (cup test), and content analysis of sensory attributes were evaluated in the 2017 and 2018 crop years. The treatments and years of harvest influenced productivity. The sensory analysis was positive for coffee intercropped with African mahogany and teak, in 2018. Sensory attributes and nuances are modified by the years of harvest. Arabica coffee plants intercropped with African mahogany show a superior productivity, regardless of the spacing between species, as well as a higher sensory quality in the 2018 harvest. Resumo - O objetivo deste trabalho foi avaliar a produtividade e a qualidade sensorial da bebida do café arábica sob a influência de espécies arbóreas cultivadas em diferentes e... Mostrar Tudo
Thesagro:  Coffea Arábica; Consorciação de Cultura; Tectona Grandis.
Thesaurus NAL:  Acrocarpus fraxinifolius; Coffea arabica var. arabica; Khaya ivorensis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219182/1/Productivity-beverage-sensory.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65091 - 1UPEAP - DD
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