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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
11/02/2021 |
Data da última atualização: |
19/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ITAVO, L. C. V.; KOZERSKI, N. D.; ITAVO, C. C. B. F.; DIAS, A. M.; PETIT, H. V.; BENCHAAR, C.; VOLTOLINI, T. V.; JOBIM, C. C.; SANTOS, G. T. dos. |
Afiliação: |
LUÍS CARLOS VINHAS ÍTAVO; NOEMILA DÉBORA KOZERSKI; CAMILA CELESTE BRANDÃO FERREIRA ÍTAVO; ALEXANDRE MENEZES DIAS; HÉLÈNE VERONIQUE PETIT; CHAOUKI BENCHAAR; TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA; CLOVES CABREIRA JOBIM; GERALDO TADEU DOS SANTOS. |
Título: |
Orange juice industry by-product silage can increase fat and protein in Holstein cows milk. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Dairy Reserach, v. 87, p. 400-405, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1017/S0022029920001028 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
We aimed to evaluate the effect of replacing corn silage by orange peel silage on nutrient intake, ruminal parameters and milk production of multiparous lactating Holstein cows. Eight fistulated Holstein cows averaging 587.5 ± 39.6 kg and 111 ± 22 d in milking were ran- domly assigned to a double 4 × 4 Latin square design carried out two times to determine the effects of feeding with orange peel silage (OPS) in substitution of whole plant corn silage (WPCS). The treatments were a control diet with WPCS only or diets with OPS replacing WPCS in the total mixed diet (250, 500, or 750 g/kg DM). All cows were fed the same 750 : 250 g/kg roughage : concentrate ratio. The DM intake and milk production were reduced with the OPS inclusion, with decreases in consumption of neutral detergent fibre and increased consumption of non-fibrous carbohydrates. Diets with 250 and 500 g/kg OPS showed similar milk production and protein content in milk to the standard WCPS diet, whilst 750 g/kg orange peel silage as roughage increased fat and protein contents significantly. The orange peel silage as a substitute for corn silage for feeding dairy cows did not show adverse changes in the rumen environment and showed promising results in the increase of fat in milk of Holstein cows. |
Palavras-Chave: |
Amônia-N; Propionato. |
Thesagro: |
Acetato; Ingestão; Nutrição Animal; Silagem; Subproduto. |
Thesaurus Nal: |
Acetates; Silage. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
27/07/2001 |
Data da última atualização: |
17/06/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Nacional - B |
Autoria: |
MARTINS, O. M.; TAKATSU, A. |
Afiliação: |
OLINDA MARIA MARTINS, CPAF-AP. |
Título: |
Doenças de hortaliças no Amapá. |
Ano de publicação: |
1990 |
Fonte/Imprenta: |
Fitopatologia Brasileira, v. 15, n. 4, p. 357-359, dez. 1990. |
Páginas: |
3 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Em inspeções feitas nos núcleos rurais do Estado do Amapá e nas bases físicas da UEPAE de Macapá/Embrapa, constataram-se sintomas de doenças fúngicas e bacterianas em hortaliças. Exames microscópicos, cultura pura, testes de patogenicidade e bioquímicos confirmaram a diagnose visual das doenças. |
Palavras-Chave: |
Amapá; Brasil. |
Thesagro: |
Doença; Fungo; Hortaliça. |
Categoria do assunto: |
-- Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174406/1/CPAF-AP-1990-Doencas-de-hortalicas-no-Amapa.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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