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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  29/11/2011
Data da última atualização:  20/04/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTANA, A. C.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. S.; SILVA, J. B.; IDA, E. I.
Afiliação:  A. C. SANTANA, UEL; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; JOSI BONIFÁCIO SILVA, UEL; E. I. IDA, UEL.
Título:  Self-life of vegetable-type soybean pods.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 9. 2011, Campinas. Ciência de alimentos e qualidade de vida: saúde, meio ambiente e sustentabilidade: resumos. Campinas: UNICAMP, FEA: SLACA, 2011.
Páginas:  1 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Vegetable-type soybeans are a food-type soybean harvested when seeds reach the full pod (R6) physiological development stage. In the Japanese market, vegetable-type soybeans or their pods can be marketed in two forms, including fresh and frozen. The soybeans are consumed as an appetizer in which the pods are boiled in salt water, and the green grains are called edamame. Cultivars of vegetable-type soybeans have large grains (seed dry weight greater than 250 mg/seed) with a bright green color, light hilum color, soft texture, mild flavor and sweet flavor. Due to the short harvest period of vegetable-type soybeans, proper processing and storage are essential to the availability of these soybeans throughout the year and to increase the shelf-life of these soybeans. The objective of this study was evaluated the shelf-life of the vegetable-type soybean pods stored under different conditions by chemical characteristics and color. Pods were harvested in the R6 stage and stored either at 30ºC or at 7ºC for 9 d. After the storage period, the pods were blanched and threshed, the immature green grains were used for analysis. Protein content decreased after 6 d and 9 d of storage at 7ºC. There was no difference in the lipid content after storage at 30ºC and 7ºC for 9 d. Starch and sucrose contents decreased after the first day of storage at both temperatures. There was no difference in trypsin inhibitor activity after 6 d of storage at 30ºC and 7ºC. Pod color results indicated that the ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Edamame; Soja hortaliça; Soja verde; Vegetable soybeans.
Thesagro:  Alimento vegetal; Nutrição humana; Soja.
Thesaurus Nal:  Food and human nutrition; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/48342/1/mandarino.shelf.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO32495 - 1UPCRA - CDCD 311
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Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  27/07/2010
Data da última atualização:  27/07/2010
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NASCENTE, A. S.; ROSA NETO, C.
Afiliação:  ADRIANO STEPHAN NASCENTE, CNPAF; CALIXTO ROSA NETO, CPAF-RO.
Título:  O agronegócio da fruticultura na Amazônia: potencialidades, vulnerabilidades e perspectivas.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  CONGRESSO BRASILEIRO DE ECONOMIA E SOCIOLOGIA RURAL, 43., 2005, Ribeirão Preto. Instituições, eficiência, gestão e contratos no sistema agroindustrial: anais. Ribeirão Preto: Universidade de São Paulo, 2005. p. 132.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Objetivou-se identificar os fatores intervenientes no processo de desenvolvimento da fruticultura na Amazônia, por meio de análise estratégica utilizando-se a matriz SWOT.
Thesagro:  Agronegócio; Fruticultura.
Thesaurus NAL:  Amazonia.
Categoria do assunto:  B Sociologia Rural
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO14689 - 1UPCSP - PPSP-37943794
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1.Imagem marcado/desmarcado2651408, ARK, Reed Business Publ. Ltd., Warwick, Inglaterra, GB
Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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2.Imagem marcado/desmarcado0904846, PROJETO FEIJAO; RELATORIO, EPAMIG, Belo Horizonte-MG
Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio-Norte.
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