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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
01/09/1995 |
Data da última atualização: |
30/05/2023 |
Autoria: |
HOPKINS, D. L. |
Afiliação: |
Professor of Plant Pathology, University of Florida, Central Florida Research and Education Center, Leesburg 32748. |
Título: |
Production of diagnostic symptoms of blight in citrus inoculated with Xylella fastidiosa. |
Ano de publicação: |
1987 |
Fonte/Imprenta: |
Plant Disease, v.72, p.432-435, 1987. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Strains of Xylella fastidiosa, a xylem-limeted, gram-negative bacterium isolated from various natural hosts in Florida, were used to inoculate rooted cuttings of rough lemon (Citrus jmbhiri) seedlings, the rootstock that is most susceptible to citrus blight. Eighteen to 24 mo later, stunting and dieback symptoms were observed in rooted cuttings inoculated with X. fastidiosa strains obtained from citrus, oak (Quercus spp.), grapevine (Vitis spp.) goldenrod (solidago fistulosa), blackberry (Rubus sp.), and peach (Phunus persica). One X. fastidiosa strain obtained from citrus produced stunting and dieback symptoms in rough lemon, rangpur lime (C. limonia), and sweet orange (C. sinensis) seedlings. compared with healthy controls, inoculated seedlings also had reduced water conductivity in stem sectons and elevated zinc levels in trunk wood and bark, which are diagnostic tests for citrus blight. Five of nine trees of the sweet orange cultivar Pineapple on rough lemon rootstock developed visible blight symptoms and had reduced water conductivity in stem sections. One of these trees had the complete blight syndrome: stunting, smaller and more upright leaves, dieback to near the bud union, zinc deficiency in the leaves, xylem dysfunction, elevated water-soluble phenolic levels, and elevated zinc in the bark. Thus, X. fastidiosa can produce blight symptoms in citrus. |
Thesagro: |
Doença de Planta. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
12/07/2022 |
Data da última atualização: |
12/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
GOMES, J. C. C.; NORONHA, A.; BECKER, A.; NORONHA, A. D. H.; PERERA, A. R. F.; FRANCO, C. B. A.; GOMES, F. R. C.; MENEGHETTI, G. A.; REICHERT, L. J.; ALVES, R. C.; DESIMON, S. |
Afiliação: |
JOAO CARLOS COSTA GOMES, CPACT; ALBERI NORONHA, CPACT; ANDREA BECKER, CPACT; ANDREA DENISE HILDEBRANDT NORONHA, CPACT; APES ROBERTO FALCAO PERERA, CPACT; CINTIA BRENNER ACOSTA FRANCO, CPACT; FERNANDO ROGERIO COSTA GOMES, CPACT; GILMAR ANTONIO MENEGHETTI, CPAA; LIRIO JOSE REICHERT, CPACT; ROSANGELA COSTA ALVES, CPACT; SONIA DESIMON, CPACT. |
Título: |
Desenvolvimento, sustentabilidade e inovação: história, aprendizados e contextualização conceitual. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2022. |
Páginas: |
34 p. |
Série: |
(Embrapa Clima Temperado. Documentos, 519). |
ISSN: |
1516-8840 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
ODS. |
Conteúdo: |
Este Documento registra uma parte dessa trajetória a partir da visão de pessoas que atuaram em transferência de tecnologia e pautaram suas estratégias na promoção do desenvolvimento, da sustentabilidade e da inovação, adotando metodologias de trabalho que sempre valorizaram o processo participativo. Espera-se que, para além do registro histórico, esta publicação sirva como orientação para novas iniciativas relacionadas com o meio real onde os agricultores atuam. O conteúdo apresenta relação direta com os Objetivos do Desenvolvimento Sustentável da Organização das Nações Unidas para Alimentação e Agricultura (FAO). Aponta desafios para instituições públicas de PD&I e colabora para a construção de uma sociedade menos assimétrica, e mais fraterna. |
Palavras-Chave: |
Selo ODS. |
Thesagro: |
Agricultura Familiar; Agricultura Sustentável; Desenvolvimento Sustentável; Inovação; Pesquisa Agrícola; Transferência de Tecnologia. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144653/1/DOCUMENTOS-519-CPACT.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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