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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  25/04/1995
Data da última atualização:  04/04/2017
Autoria:  HODGSON, J.; FORBES, T. D. A.; ARMSTRONG, R. H.; BEATTIE, M. M.; HUNTER, E. A.
Título:  Comparative studies of the ingestive behaviour and herbage intake of sheep and cattle grazing indigenous hill plant communities.
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  Journal of Applied Ecology, v.28, n.1, p.205-227, 1991.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  (1) Groups of.mature, non-lactating ewes and cows grazed together on a series of four grassy communities (a perennial rye-grass sward and indigenous communities dominated by Agrostis-Festuca, Nardus and Molinia, respectively) and two dwarf shrub communities (Calluna vulgaris-Eriophorum vaginatum blanket bog and Calluna moor). The communities were grazed in random sequence over a period of 4 years to provide information on seasonal variation in digestive behaviour and herbage intake on each community. (2) Information on diet digestibilit was obtained by sampling from animals fistulated at the oesophagus and estimates of herbage organic matter intake were made from these measurements and from determinations of faecal output by chromic oxide dilution. (3) Estimates of diet digestibility were consitently higher on the rye-grass sward than on the indigenous grassy communities and substantially higher on grassy than on dwarf shrub communities. Herbage intakes were also substantially higher on grassy than on dwarf shrub communities and were higher on the indigenous grassy communities than on the rye-grass sward. (4) Diet digestibility values tended to decline progressively from spring to late autumn, but intakes were usually highest in summer. (5) Levels of bite rate and intake per bite were lower on dwarf shrub than on grassy communities. Overall the results indicated the dominant influence of intake per bite on daily herbage intake. (6) The sheep consistent maintainent higher die... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Communitie; Comunidade; Plant.
Thesagro:  Gado; Planta.
Thesaurus Nal:  cattle.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP27955 - 1ADCSP - PPSP1424914249
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  13/05/2019
Data da última atualização:  11/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SILVA, T. V.; MILORI, D. M. B. P.; GOMES NETO, J. A.; FERREIRA, E. J.; FERREIRA, E. C.
Afiliação:  DEBORA MARCONDES BASTOS PEREIRA, CNPDIA; EDNALDO JOSE FERREIRA, CNPDIA.
Título:  Prediction of black, immature and sour defective beans in coffee blends by using laser-induced breakdown spectroscopy.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, n. 278, 2019.
Páginas:  223-227
ISSN:  0308-8146
DOI:  10.1016/j.foodchem.2018.11.062
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  BIS; Coffee quality; Defective beans; LIBS.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17165 - 1UPCAP - DDPROCI.19-0332019.0118
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