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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  10/10/2023
Data da última atualização:  13/11/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COMETTANT-RABANAL, R.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; ASCHERI, J. L. R.; ELÍAS-PEÑAFIEL, C.; CARVALHO, C. W. P. de.
Afiliação:  R. COMETTANT-RABANAL, UFRRJ; Universidad Privada San Juan Bautista; Universidad Nacional Agraria La Molina; D. W. HIDALGO CHÁVEZ, UFRRJ; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; C. ELÍAS-PEÑAFIE, Universidad Nacional Agraria La Molina; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA.
Título:  Functionality of pre-cooked whole-grain corn, rice and sorghum flours for gluten-free bread.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Science & Technology, 2023.
DOI:  http://doi.org/10.1111/ijfs.16676
Idioma:  Inglês
Notas:  Early access.
Conteúdo:  Extruded whole grain flours of corn, sorghum, and parboiled brown rice (PBR) and their blends were used to produce gluten-free (GF) multigrain bread. To determine the functionality of the flours, paste viscosity, farinography and oscillatory rheometry were evaluated as rheological methods, and for the bread, the texture profile, baking loss and specific volume of the breads were determined. The paste properties evidenced changes in the starch structure of the extruded samples, but these were not severe due to the absence of cold viscosity (CV) and formation of peak viscosity (PV), which evidenced the swelling capacity of the starch granules. The functionality of the samples was demonstrated by the increase in water absorption and farinographic consistency (PM), as well as by the development of dough viscoelasticity with continuous elastic (G0) and viscous (G00) moduli when measured by oscillatory rheometry. The GF breads produced showed specific volume increases from 53.8 to 91.7% compared to the control, as well as highcrumb hardness. However, the cereal blends did not generate significant increases in specific volume between samples (P < 0.05), but those made with higher proportions of extruded sorghum flour and its blend with corn had better crumb softness and lower baking loss (P < 0.05). On the other hand, the regression models for most of the dough rheological and bread textural variables were significant and presented good coefficients of determination (R2 Adj = 0.60?... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Dough rheology; Extrusion cooking; Mixture design; Non-gluten flours; Regression model; Surface response.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15554 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  27/12/2018
Data da última atualização:  27/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BACANELLI, G.; MONTOVANI, C.; LOUZAN, A. L.; PASQUATTI, T.; BIER, D.; ROSINHA, G. M. S.; ARAUJO, F. R.; VERBISCK, N. V.
Afiliação:  Gisele Bacanelli, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS; Cynthia Mantovani, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS; Anna Letícia Louzan, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS; Taynara Pasquatti, Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Daniele Bier, Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; GRACIA MARIA SOARES ROSINHA, CNPGC; FLABIO RIBEIRO DE ARAUJO, CNPGC; NEWTON VALERIO VERBISCK, CNPGC.
Título:  MALDI-TOF mass spectrometry identification and detection of relevant pathogens in beef cattle.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL MASS SPETROMETRY CONFERENCE, 22., 2018. Abstract book... Florence, Italy, 2018.
Páginas:  p. 189-190
Idioma:  Inglês
Notas:  Oral communications.
Conteúdo:  Mycobacterium bovis, Brucella abortus and Salmonella species account for significant economic losses in cattle production worldwide, besides being public health threats. We have established MALDI-TOF (Matrix Assisted Laser Desorption Ionization ? Time-of-Flight) mass spectrometry with modified protein extraction methods and improved the presently available reference spectra libraries, in order to effectively detect those pathogens from bovine samples.
Thesagro:  Brucella; Salmonella.
Thesaurus NAL:  Beef cattle; Matrix-assisted laser desorption-ionization mass; Mycobacterium.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189392/1/MALDI-TOF-mass-spectrometry-identification.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC17272 - 1UPCAA - DD
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