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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoHENRY, C. J. K.; CHAPMAN, C. (ed.). The nutrition handbook for food processors. Boca Raton: CRC Press, 2002. 483p.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCLOVER, G. R. G.; WRIGHT, D. M.; HENRY, C. M. First report of soilborne wheat mosaic virus in the United Kingdom. Plant Disease, St. Paul, v. 83, n. 9, p. 880, Sep. 1999.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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3.Imagem marcado/desmarcadoHARRISON, R. B.; HENRY, C. L.; COLE, D. W.; XEU, D. Recycling of industrail wastes and forest harvesting residues on forest lands. In: SIMPOSIO BRASILEIRO DE PESQUISA FLORESTAL, 1., 1993, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: Sociedade Brasileira de Silvicultura, 1993. p.255-264

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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4.Imagem marcado/desmarcadoCANGAHUALA-INOCENTE, G. C.; SILVA, M. F. da; JOHNSON, J.-M.; MANGA, A.; VAN TUINEN, D.; HENRY, C.; LOVATO, P. E.; DUMAS-GAUDOT, E. Arbuscular mycorrhizal symbiosis elicits proteome responses opposite of P-starvation in SO4 grapevine rootstock upon root colonisation with two Glomus species. Mycorrhiza, Berlin, v. 21, n. 6, p. 471-493, Jan. 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, S. V. de; SOUZA, F. R. de; RODRIGUES NETO, J. C.; VASCONCELOS, G. A.; ABDELNUR, P. V.; VAZ, B. G.; HENRY, C. S.; COLTRO, W. K. T. Uncovering the formation of color gradients for glucose colorimetric assays on microfluidic paper-based analytical devices by mass spectrometry imaging. Analytical Chemistry, v. 90, n. 20, p. 11949-11954, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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6.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, S. V. de; SOUZA, F. R. de; NETO, J. C. R; VASCONCELOS, G. A.; ABDELNUR, P. V.; VAZ, B. G.; HENRY, C. S.; COLTRO, W. K. T. Uncovering the formation of color gradients on microfluidic paper-based analytical devices by mass spectrometry imaging. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 19., CONGRESSO IBEROAMERICANO DE QUÍMICA ANALÍTICA, 7., 2018, Caldas Novas, GO. Livro de resumos. São Paulo: Metrohm, 2018. p. 491.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  18/01/2022
Data da última atualização:  18/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  COELHO, S. V. B.; ROSA, S. D. V. F. da; LACERDA, L. N. C.; CLEMENTE, A. da C. S.; SILVA, L. C.; FANTAZZINI, T. B.; RIBEIRO, F. S.; CASTRO, E. de M.
Afiliação:  STEFÂNIA VILAS BOAS COELHO, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; LAURA NARDELLI CASTANHEIRA LACERDA, UFLA; ALINE DA CONSOLAÇÃO SAMPAIO CLEMENTE, GRUPO FERTILÁQUA; LUCIANO COUTINHO SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DA PARAÍBA; TATIANA BOTELHO FANTAZZINI, CAMPEÃ AGRONEGÓCIO; FERNANDO SALES RIBEIRO, UFLA; ELISA DE MELO CASTRO, UFLA.
Título:  Ultrastructural damage in coffee seeds exposed to drying and to subzero (°C) temperatures.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Coffee Science, v. 15, e151760, p. 1-8, 2020.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  During drying and freezing, protective mechanisms act to maintain seed physiological quality. Some of these mechanisms contribute to the integrity of cell membranes. The damage caused to cell membranes due to cell stress can be seen in ultrastructural studies. The aim of this study was to investigate ultrastructural changes in endosperm cells of coffee seeds brought about by drying and by exposure to low temperatures. Seeds of Coffea Arabica were dried in silica gel to moisture contents of 40, 20, and 5 % (wb) and brought to equilibrium at temperatures of 10, -20, and -86oC. Germination, vigor, and tetrazolium tests were performed for evaluation of seed physiological quality. Ultrastructural damage was analyzed by scanning electron microscopy. Coffee seeds with 40% moisture content have whole, swollen, and expanded cells, with a filled lumen and without signs of damage. The physiological and ultrastructural quality of seeds exposed to below zero temperatures with 40% moisture content is compromised. They have null germination and empty cells, indicating leakage of cell content. Drying of coffee seeds leads to uniform contraction of inner cell content. Drying of coffee seeds to 5% moisture content leads to intense contraction of cell volume, with physiological and ultrastructural damage.
Thesagro:  Coffea Arábica; Dano Pelo Frio; Semente.
Thesaurus NAL:  Coffea arabica var. arabica; Scanning electron microscopy; Seeds.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/230356/1/Ultrastructural-damage-in-coffee-seeds.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
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