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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
15/09/2020 |
Data da última atualização: |
15/09/2020 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
JACOBS, F.; MAURÍCIO, G. N.; MAZIM, F. D.; CHEFFE, M. M.; HEIDEN, G.; HEFLER, S. M.; IGANCI, J.; VENZKE, T. S. L.; BURNS, M. D. de M.; MATZENAUER, W.; VOLCAN, M.; SALAZAR, E.; PERLEBERG, T. D. |
Afiliação: |
FERNANDO JACOBS, GEEPAA-RS; GIOVANNI NACHTIGALL MAURÍCIO, UFPEL; FÁBIO DIAS MAZIM, AP-C; MOREVY MOREIRA CHEFFE, GEEPAA-RS; GUSTAVO HEIDEN, CPACT; SONIA MARISA HEFLER, FURG; JOÃO IGANCI, UFPel; TIAGO SCHUCH LEMOS VENZKE, UFPel; MARCELO DIAS DE MATTOS BURNS, UFPel; WILLIAM MATZENAUER, FURG; MATHEUS VOLCAN, IPPAMPA; ENRIQUE SALAZAR, ICMBio; TÂNGELA DENISE PERLEBERG, IFSUL. |
Título: |
Importância biológica. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: BARCELLOS, S. C. B. (Org.). Fundamentação técnico científica para a criação da Unidade de Conservação Pontal da Barra do Laranjal, Pelotas, RS. Pelotas: UFPEL, 2019. cap. 5, p. 17-30. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Bioma Pampa. |
Thesagro: |
Espécie em Extinção; Fauna; Flora. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216023/1/Cap-Importancia-Biologica-Pontal-da-Barra.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
05/04/2018 |
Data da última atualização: |
25/09/2023 |
Autoria: |
CLEMENT, C. R.; DENEVAN, W.; HECKENBERGER, M.; JUNQUEIRA, A. B.; NEVES, E.; TEIXEIRA, W. G.; WOODS, W. |
Afiliação: |
CHARLES R. CLEMENT, INPA; WILLIAM DENEVAN, UNIVERSITY OF WISCONSIN; MICHAEL HECKENBERGER, UNIVERSITY OF FLORIDA; ANDRÉ BRAGA JUNQUEIRA, INPA; EDUARDO NEVES, USP; WENCESLAU GERALDES TEIXEIRA, CNPS; WILLIAM WOODS, UNIVERSITY OF KANSAS. |
Título: |
The rain forest is a human creation. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
World Nutrition, v. 6, n. 9-10, p. 694-703, Sept./Oct. 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The Amazon rain forest was, before the Europeans came, as cultivated as forests anywhere else in the world. It was not 'virgin'. The native people still living within the forest are remnants descended from highly structured societies with suitably developed agriculture and food systems. A vast number of foods including guaraná, açaí and manioc (above) have been cultivated for thousands of years. This revolutionises understanding of the nature and value of Amazonia, the imperative need to protect and strengthen its own identity, and to learn yet again that in agro-ecology is the salvation of the planet. |
Thesaurus NAL: |
Amazonia. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/175081/1/2015-216.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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