Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  14/02/2011
Data da última atualização:  04/05/2018
Autoria:  STRECK, N. A.; HANAUER, J. G.; GABRIEL, L. F.; BUSKE, T. C.; LANGNER, J. A.
Afiliação:  Nereu Augusto Streck, Universidade Federal de Santa Maria; Joana Graciela Hanauer, Universidade Federal de Santa Maria; Luana Fernandes Gabriel, Universidade Federal de Santa Maria; Taise Cristine Buske, Universidade Federal de Santa Maria; Josana Andréia Langner, Universidade Federal de Santa Maria.
Título:  Leaf development and growth of selected sugarcane clones in a subtropical environment.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 45, n. 10, p. 1049-1057, nov. 2010
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Desenvolvimento e crescimento foliar de clones de cana?de?açúcar em ambiente subtropical.
Conteúdo:  The objective of this work was to compare phyllochron and leaf area on individual stalks of selected sugarcane (Saccharum officinarum) clones grown in a subtropical environment. A two-year field experiment was carried out in Santa Maria, RS, Brazil, during the 2007/2008 and 2008/2009 growing seasons. Three sugarcane clones were used: IAC 822045 (early), SP 711406 (median) and CB 4176 (late), in a complete randomized block design, with four replications. Expanded leaf and total leaf (tips) number were determined, and expanded leaf area was measured. The phyllochron (ºC day leaf-1) based on expanded and tip leaf number was estimated, using 10ºC as base temperature. Allometric relationships between individual area and number of expanded leaves were fitted. Phyllochron was analysed as a four-factor experiment: clone, growing season, phyllochron phase, and phyllochron type. The early clone had the greatest potential for growing in a subtropical climate because of higher leaf output and leaf area.
Palavras-Chave:  Allometric relationships; Biofuel; Leaf number.
Thesagro:  Área Foliar; Biocombustível; Saccharum Officinarum.
Thesaurus Nal:  Biofuels; Leaf area.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/105630/1/Leaf-development.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE48858 - 1UPEAP - PP630.72081P474
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  26/06/2019
Data da última atualização:  21/10/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BEZERRA, C. M. P.; ALVES, T. de O.; TATSCH, P. O.; MIRANDA, M. Z. de; TAKEITI, C. Y.; FERREIRA, M. S. L.
Afiliação:  Catia Maria Pontes Bezerra, UNIRIO; Thais de Oliveira Alves; PIHETRA OLIVEIRA TATSCH, CNPT; MARTHA ZAVARIZ DE MIRANDA, CNPT; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; Mariana Simões Larraz Ferreira.
Título:  Pasting, thermal and physiochemical properties of wheat starch from the "Brazilian Cerrado" Wheat.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 4., 2019, Rio de Janeiro. Sustentabilidade e inovação na ciência dos alimentos: impactos na bioeconomia: caderno de resumos. Rio de Janeiro: UNIRIO, 2019. p. 14.
Idioma:  Inglês
Notas:  SIAN. 17 e 18 de junho de 2019. R004.
Palavras-Chave:  Damage starch; DSC; RVA.
Thesaurus NAL:  Wheat starch.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/198900/1/ID44581-2019SIANp14R004.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14642 - 1UPCPC - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional