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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  14/02/2012
Data da última atualização:  14/02/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  IRALA, M. J. C.; FRANCK, B. M.; CARDOSO, F. F.; GULIAS-GOMES, C. C.
Afiliação:  MÁRCIO JOSUÉ COSTA IRALA, BOLSISTA FAPERGS; BERNARDO MACKE FRANCK, CPPSUL; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL; CLAUDIA CRISTINA GULIAS GOMES, CPPSUL.
Título:  Seleção genômica para a resistência ao carrapato bovino (Rhipicephalus microplus) nas raças Hereford e Braford: obtenção qualificada de fenótipos em bovinos infestados naturalmente e desafio de animais nos extremos de susceptibilidade por infestação artificial.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: SALÃO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA PECUÁRIA SUL, 1., 2011, Bagé. Anais: resumos dos trabalhos. Bagé: Embrapa Pecuária Sul, 2011.
Idioma:  Português
Thesagro:  Marcador Molecular.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/54080/1/SIC-2011-FFC-CCGG-0001.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL12357 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  20/10/2017
Data da última atualização:  07/02/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  QUEIROZ, V. A. V.; AGUIAR, A. da S.; MENEZES, C. B. de; CARVALHO, C. W. P. de; PAIVA, C. L.; FONSECA, P. C.; CONCEIÇÃO, R. R. P. da.
Afiliação:  VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Aline da Silva Aguiar, Centro Universitário de Sete Lagoas - UNIFEMM; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; Caroline Liboreiro Paiva, Universidade Federal de Minas Gerais; Patrícia Costa Fonseca, Centro Universitario de Sete Lagoas - UNIFEMM; Renata Regina Pereira da Conceição, Universidade Federal de Minas Gerais.
Título:  A low calorie and nutritive sorghum powdered drink mix: influence of tannin on the sensorial and functional properties.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Journal of Cereal Science, London, v. 79, p. 43-49, 2018.
DOI:  10.1016/j.jcs.2017.10.001
Idioma:  Inglês
Notas:  Publicado online em 4 out. 2017.
Conteúdo:  Sorghum tannins are excellent antioxidants and may contribute to the health although their astringency is believed to be objectionable. This work aims to develop a low calorie and nutritive powdered drink mix with tannin-sorghum (PDT-3670) and tannin-free sorghum (PDTF-7064) extruded flours and to evaluate their sensorial, nutritional and functional properties. Both products were accepted on all attributes with acceptance from 70.9 to 93.2%. PDT-3670 had greater purchase intention than PDTF-7064 and better acceptability for flavor and overall acceptability. There was no difference in the aroma, texture and color acceptability between the two products. The antioxidant activity, phenols, tannins and anthocyanin contents were higher in the PDT-3670 powdered drink, having potential functional properties. Chemical analyzes indicated that both powdered formulates may be potential sources of fiber (7.9 e9.1 g/100 g) and proteins (18.5 g/100 g). The serving size dissolved in water had 126.5e128.3 kcal and dissolved in milk 214e215.18 kcal. The tannin did not negatively influence the acceptance of drinks, and improved their functional properties. This nutritive and low calorie sorghum powdered drink mix has potential to be introduced, especially, into the gluten-free food market and can bring health benefits to the consumers.
Palavras-Chave:  Antioxidantes dietéticos; Condensed tannins; Dietary antioxidants; Produtos de sorgo; Sorghum bicolor L Moench; Sorghum products; Taninos Condensados.
Thesagro:  Antioxidante; Bebida; Nutrição humana; Sorghum bicolor; Tanino.
Categoria do assunto:  --
Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS27902 - 1UPCAP - DD
CTAA13817 - 1UPCAP - DD
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