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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
26/07/2005 |
Data da última atualização: |
09/04/2014 |
Autoria: |
ABREU, F. B.; MATTEDI, A. P.; SILVA, D. J. H.; GUIMARÃES, M. A.; MARIM, B. G. |
Título: |
Variabilidade de 29 acessos de tomateiro e 3 testemunhas comercias quanto a produtividade e qualidade dos frutos. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 3., 2005, Gramado. Anais... Passo Fundo: Embrapa Trigo: SBMP, 2005. |
Descrição Física: |
CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Resumo. |
Palavras-Chave: |
Acidez total; Acidez total titulavel; Firmeza; Índice de precocidade; Qualidade organoléptica; Sólidos solúveis; Variabilidade. |
Thesagro: |
Lycopersicon Esculentum; Peso; Ph; Produtividade; Qualidade; Resistência; Sabor; Tomate. |
Thesaurus Nal: |
brix. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01081naa a2200373 a 4500 001 1778263 005 2014-04-09 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aABREU, F. B. 245 $aVariabilidade de 29 acessos de tomateiro e 3 testemunhas comercias quanto a produtividade e qualidade dos frutos. 260 $c2005 300 $cCD-ROM. 500 $aResumo. 650 $abrix 650 $aLycopersicon Esculentum 650 $aPeso 650 $aPh 650 $aProdutividade 650 $aQualidade 650 $aResistência 650 $aSabor 650 $aTomate 653 $aAcidez total 653 $aAcidez total titulavel 653 $aFirmeza 653 $aÍndice de precocidade 653 $aQualidade organoléptica 653 $aSólidos solúveis 653 $aVariabilidade 700 1 $aMATTEDI, A. P. 700 1 $aSILVA, D. J. H. 700 1 $aGUIMARÃES, M. A. 700 1 $aMARIM, B. G. 773 $tIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 3., 2005, Gramado. Anais... Passo Fundo: Embrapa Trigo: SBMP, 2005.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
15/03/2019 |
Data da última atualização: |
18/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
RIBEIRO, R. A.; COLODETTE, J. L.; VAZ JUNIOR, S. |
Afiliação: |
Robisnéa Adriana Ribeiro; Jorge Luiz Colodette; SILVIO VAZ JUNIOR, CNPAE. |
Título: |
Effect of residual effective alkali on eucalyptus kraft pulp yield and chemistry. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Cerne, v. 24, n. 4, p. 56-64, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The impact of residual effective alkali (REA) and pulp deligniÀ cation degree on Eucalyptus kraft pulp yield and chemistry was investigated. In this study four types of eucalypt clones were evaluated. The eucalypt woods were cooked to kappa numbers of 14± 1, 18± 1, 22± 1 and 26± 1 using two different ranges of REA, namely: low-REA (1-2 g.L-1) and high-REA (8-9 g.L-1). In general, the low-REA cooks lead to pulps of higher yield, viscosity and xylans content and lower brightness and hexenuronic acid (HexA) content, in relation to the high-REA cooks. In addition, the low-REA cooks required about 20% less effective alkali to achieve the target kappa, in spite of demanding about 50% more H-factor. Similar trends were observed for the other woods and kappa values evaluated, but the level of gains varied substantially among woods and deligniÀ cation degrees. Among the various woods, E. globulus was the easiest to delignify. There was a trend of higher brown pulp yield for the cooks terminated at higher kappa in the range of 14-26, but the lignin-HexA free screen yields were about similar in the kappa range of 18-26 for a given wood type. |
Palavras-Chave: |
Kappa number. |
Thesaurus NAL: |
Eucalyptus; Yields. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/194318/1/SILVIO-EFFECT-OF-RESIDUAL.pdf
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Marc: |
LEADER 01661naa a2200181 a 4500 001 2107127 005 2019-11-18 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRIBEIRO, R. A. 245 $aEffect of residual effective alkali on eucalyptus kraft pulp yield and chemistry.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe impact of residual effective alkali (REA) and pulp deligniÀ cation degree on Eucalyptus kraft pulp yield and chemistry was investigated. In this study four types of eucalypt clones were evaluated. The eucalypt woods were cooked to kappa numbers of 14± 1, 18± 1, 22± 1 and 26± 1 using two different ranges of REA, namely: low-REA (1-2 g.L-1) and high-REA (8-9 g.L-1). In general, the low-REA cooks lead to pulps of higher yield, viscosity and xylans content and lower brightness and hexenuronic acid (HexA) content, in relation to the high-REA cooks. In addition, the low-REA cooks required about 20% less effective alkali to achieve the target kappa, in spite of demanding about 50% more H-factor. Similar trends were observed for the other woods and kappa values evaluated, but the level of gains varied substantially among woods and deligniÀ cation degrees. Among the various woods, E. globulus was the easiest to delignify. There was a trend of higher brown pulp yield for the cooks terminated at higher kappa in the range of 14-26, but the lignin-HexA free screen yields were about similar in the kappa range of 18-26 for a given wood type. 650 $aEucalyptus 650 $aYields 653 $aKappa number 700 1 $aCOLODETTE, J. L. 700 1 $aVAZ JUNIOR, S. 773 $tCerne$gv. 24, n. 4, p. 56-64, 2018.
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Registro original: |
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