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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  23/08/2004
Data da última atualização:  04/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CHÂTEL, M.; GUIMARÃES, E. P.
Afiliação:  MARC CHÂTEL, CIRAD; ELCIO PERPETUO GUIMARAES, CNPAF.
Título:  International partnership for rice improvement in Latin America: CIRAD, a case study.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 2, n. 4, p. 639-647, Dec. 2002.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In Latin America and the Caribbean (LAC), rice is an important staple food. A significant increase in rice production has bean achieved mainly through the release and adoption of high yielding varieties. during the last 40 years, about 300 varieties were released. They were developed by national and international rice research institutions. The Centre for International Cooperation in Agricultural Research for Development, Food Crop Department (CIRAD-CA), in Montpellier, France, worked in collarotation with Embrapa Rice and Beans, Goiânia, Brazil, and the International Centre for Tropical Agriculture (CIAT), Cali, Colombia, in the development of varieties for LAC. This study looks at the contribution made by CIRAD's international partnership to rice improvement, with emphasis in Latin America. The presence of CIRAD's lines was detected in the breeding programs in Brazil, Bolivia, Colombia, Mexico, Guatemala and Peru. The following results were obtained: a) 61 unique lines developed by CIRAD were used as parents in mote than 2,000 crosses in the region; b) five CIRAD's lines were directly released as commercial cultivars; c) 25 varieties released to farmers in the region have at least one line from CIRAD participating on its crosses; and d) six breeding lines are in the pipeline for release in Brazil, Colombia, Nicaragua and Peru.
Palavras-Chave:  CIRAD; Cultivar; Variety.
Thesagro:  Arroz; Cooperação Internacional; Melhoramento; Oryza Sativa.
Thesaurus Nal:  germplasm; Latin America; rice.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/24040/1/c8128f42-57d3-c828.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF21602 - 1UPCAP - PP20022002
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  24/01/2013
Data da última atualização:  02/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MILANEZI, N. von G. M.; MENDOZA, D. P. G.; SIQUEIRA, F. G. de; SILVA, L. P. da; RICART, C. A. O.; FERREIRA FILHO, E. X.
Afiliação:  NATÁLIA VON GAL MILANEZI, UNB; DIANA PAOLA GÓMEZ MENDOZA, UNB; FÉLIX GONÇALVES DE SIQUEIRA, UNB; LUCIANO PAULINO DA SILVA, CENARGEN; CARLOS ANDRÉ ORNELAS RICART, UNB; EDIVALDO XIMENES FERREIRA FILHO.
Título:  Isolation and characterization of a xylan-degrading enzyme from Aspergillus niger van Tieghem LPM 93 with potential for industrial applications.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Bioenergy Research, v. 5, p. 363-371, 2012.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Isoforms; Sugar cane bagasse.
Thesagro:  Aspergillus Niger.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN34225 - 1UPCAP - DDSP 20336SP 20336
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