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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
09/01/2008 |
Data da última atualização: |
06/03/2008 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
EIRA, M. T. S.; FAZUOLI, L. C.; GUERREIRO FILHO, O.; SILVAROLLA, M. B.; FERRÃO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A.; FERRÃO, R. G.; SERA, T.; PEREIRA, A. A.; SAKIYAMA, N. S.; ZAMBOLIM, L.; CARVALHO, C. H.; PADILHA, L.; SOUZA, F. de F. |
Afiliação: |
Miriam T. S. Eira, Embrapa Café/Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Luiz Carlos Fazuoli, IAC; Oliveiro Guerreiro Filho, IAC; Maria Bernadete Silvarolla, IAC; Maria Amélia G. Ferrão Instituto Capixaba de Pesquisa Assistência Técnica e Extensão Rural; Aymbiré Francisco A. Fonseca Instituto Capixaba de Pesquisa Assistência Técnica e Extensão Rural; Romário Gava Ferrão Instituto Capixaba de Pesquisa Assistência Técnica e Extensão Rural; Tumoru Sera, IAPAR; Antônio Alves Pereira; EPAMIG; Laércio Zambolim, UFV; Carlos Henrique Carvalho, Embrapa Café / Fundação Procafé; Liliam Padilha, Embrapa Café / Fundação Procafé; Flávio de França Souza, Embrapa Rondônia. |
Título: |
Bancos de germoplasma de café no Brasil: base do melhoramento para produtividade e qualidade. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Parceria: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Instituto Agronômico de Campinas; Instituto Capixaba de Pesquisa, Assistência Técnica e Extensão Rural; Instituto Agronômico do Paraná; Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais; Universidade Federal de Viçosa; Embrapa Café; Fundação Procafé. |
Palavras-Chave: |
Cofee. |
Thesagro: |
Café; Genética Vegetal; Germoplasma; Melhoramento Genético Vegetal. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; genetic resources; germplasm; plant breeding. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
21/11/2017 |
Data da última atualização: |
29/12/2017 |
Autoria: |
ALMEIDA, A. C.; ANDRADE, V. A.; FONSECA, F. S. A.; MACÊDO, A. A.; SANTOS, R. L.; COLEN, K. G. F.; MARTINS, E. R.; MARCELO, N. A. |
Afiliação: |
Anna C. Almeida, Instituto de Ciências Agrárias/Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG; Viviane A. Andrade, Instituto Federal do Norte de Minas Gerais - IFNMG; Francine S. A. Fonseca, Instituto de Ciências Agrárias/Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG; Auricélio A. Macêdo, Departamento de Clínica e Cirugia/Escola de Veterinária - UFMG; Renato L. Santos, Departamento de Clínica e Cirugia/Escola de Veterinária - UFMG; Keila G. F. Colen, Instituto de Ciências Agrárias/Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG; Ernane R. Martins, Instituto de Ciências Agrárias/Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG; Natália A. Marcelo, Instituto de Ciências Agrárias/Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG. |
Título: |
Acute and chronic toxicity and antimicrobial activity of the extract of Stryphnodendron adstringens (Mart.) Coville. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 8, p. 840-846, ago. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Toxicidade aguda e crônica e atividade antimicrobiana do extrato de Stryphnodendron adstringens (Mart.) Coville. |
Conteúdo: |
This study evaluated the antimicrobial activity and acute or chronic toxicity of the extract of Stryphnodendron adstringens. The stem bark dry extract was obtained by static maceration with ethanol. Quantification of tannins was performed by the Folin-Denis method, which indicated a total tannin content of 32.7%. The antimicrobial activity of the dry extract of S. adstringens was evaluated by agar-based disk diffusion assay with Escherichia coli (ATCC 25922) and Staphylococcus aureus (ATCC 25923) in the concentration of 200, 400 and 600?L/mL. The results indicated that 600?L/mL inhibited microbial growth, i.e. had antimicrobial activity against these species. Acute and chronic toxic effects of S. adstringens was evaluated in Wistar rats treated with 200, 400, 600 and 800mg/kg of extract, administrated by gavage. Liver degeneration was observed in the group of rats receiving 800mg/kg in chronic exposure, what may indicate some degree of toxicity at this concentration. However, no systemic toxicity was observed at lower doses. Considering the broad use of S. adstringens as a phytotherapeutic agent for various human and animal diseases and the livertoxicity observed at high concentrations, attention should be paid to the possible adverse effect of using the extract from this plant at high concentration. |
Palavras-Chave: |
Antimicrobial activity; Atividade antimicrobiana; Hematological parameters; Parâmetro bioquímico; Parâmetro hematológico; Stryphnodendron adstringens; Taninos; Toxicidade hepática. |
Thesagro: |
Barbatimão; Extrato; Toxidez. |
Thesaurus NAL: |
Blood chemistry; Extracts; Hepatotoxicity; Tannins; Toxicity. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/167161/1/Acute-and-chronic-toxicity-and-antimicrobial.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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