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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
16/12/2010 |
Data da última atualização: |
19/05/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PEREIRA, G. E.; GUERRA, C. C. |
Afiliação: |
GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV. |
Título: |
Enological potential of grapes produced in different periods in a tropical region of Northeast Brazil. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Australian Journal of Grape and Wine Research, Adelaide, v. 16, p. A33, 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Suplemento S1. |
Conteúdo: |
The lower-middle São Francisco river Valley is a new viticultural region located in northeast Brazil, between 8° and 90 Slatitude. ln this region it is possible to have two-three harvests a year, mainly due to an annual average temperature of 26.4°C, with about 567 mm of rainfall between Decem- berto March plus supplemental drip irrigation and altitude of 350m above sea leveI. A continuous vegetative development and grapevine growth occurs throughout the whole year. Grape composition can vary strongly according to harvest time of the year due to different c1imatic conditions. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Potencial enológico; Região Nordeste; Região tropical; Videira. |
Thesagro: |
Clima; Enologia; Estação do Ano; Uva; Vinho. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/24340/1/Giuliano2-2010.pdf
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Marc: |
LEADER 01345naa a2200265 a 4500 001 1870352 005 2016-05-19 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, G. E. 245 $aEnological potential of grapes produced in different periods in a tropical region of Northeast Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2010 500 $aSuplemento S1. 520 $aThe lower-middle São Francisco river Valley is a new viticultural region located in northeast Brazil, between 8° and 90 Slatitude. ln this region it is possible to have two-three harvests a year, mainly due to an annual average temperature of 26.4°C, with about 567 mm of rainfall between Decem- berto March plus supplemental drip irrigation and altitude of 350m above sea leveI. A continuous vegetative development and grapevine growth occurs throughout the whole year. Grape composition can vary strongly according to harvest time of the year due to different c1imatic conditions. 650 $aClima 650 $aEnologia 650 $aEstação do Ano 650 $aUva 650 $aVinho 653 $aBrasil 653 $aPotencial enológico 653 $aRegião Nordeste 653 $aRegião tropical 653 $aVideira 700 1 $aGUERRA, C. C. 773 $tAustralian Journal of Grape and Wine Research, Adelaide$gv. 16, p. A33, 2010.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 221 | |
45. | | SILVA, L. F. da; GUERRA, C. C. Fenóis bioativos e sua importância na vitivinicultura. In: SIMPÓSIO INTERNACIONL VINHO E SAÚDE, 3., 2017, Bento Gonçalves, RS. Anais... Bento Gonçalves, RS: ABE, 1 a 3 junho 2017. Publicado na Revista Brasileira de Viticultura e Enologia, n. 9, v. 9 (Nesp), jul. 2017.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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51. | | ROSSETE, M.; GUERRA, C. C.; GIOVANNINI, E. Influência de parcelas homogêneas de solo na maturação da uva e no perfil analítico e organoléptico do vinho Cabernet Sauvignon do Vale dos Vinhedos, Bento Gonçalves, RS, Brasil. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 12., 2009, [Montevideo]. [Anais...] [Montevideo]: Asociación de Enólogos del Uruguay, 2009. Não paginado. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 221 | |
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