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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  23/03/2009
Data da última atualização:  08/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GAMA, M. A. S.; GARNSWORTHY, P. C.; GRIINARI, J. M.; LEME, P. R.; RODRIGUES, P. H. M.; SOUZA, L. W. O.; LANNA, D. P. D.
Afiliação:  Marco Antonio Sundfeld da Gama, Embrapa Gado de Leite; P. C. Garnsworthy University of Nottingham School of Biosciences Loughborough UK; J. M. Griinari University of Helsinki Finland; P. R. Leme, USP; P. H. M. Rodrigues, USP; L. W. O. Souza, USP; Dante Pazzanese Duarte Lanna, ESALQ/USP.
Título:  Diet - inducet milk fat depression: Assoication with changes in milk fatty acid composition and fluidity of milk fat.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Livestock Science, v. 115, n. 2/3, p. 319-331, 2008.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.livsci.2007.08.006
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This experiment was designed to examine changes in milk fatty acids during fish oil-induced milk fat depression (MFD) and to test the theory that these changes are related to milk fat fluidity. The experiment was divided into three periods: 1) Baseline: all cows (n = 12) received a high fiber diet without fish oil (FO) for 12 days; 2) Treatment: 4 cows/group received the following treatments for 21 days: a) Low fiber diet without FO (LF), b) High fiber diet + FO (HF + FO) and c) Low fiber diet + FO (LF + FO); 3) Post-treatment: cows returned to the baseline diet and were monitored for 12 days. FO was included at 1.6% DM and HF and LF diets had 40 and 26% NDF, respectively. Milk fat content and yield were unchanged by the LF diet, but were reduced by FO diets at both dietary fiber levels and recovered in the post-treatment period. FO diets caused a pronounced reduction in stearic and oleic acid concentrations in milk fat and an equally pronounced increase in trans-18:1 fatty acid concentrations. Milk fat mean melting point (MMP) was correlated with MFD (r = 0.73) and with milk oleic acid concentration (r = − 0.92). The ratio of oleic:stearic in milk fat increased gradually and consistently in response to FO. Trans-C18:1 isomers with double bounds at carbon ≤ 10 increased with greater MFD and those with double bonds at carbon ≥ 11 decreased with greater MFD. Trans-9 cis-11 CLA explained more than 80% of MFD and was strongly correlated with trans-10 C18:1. Maintenance of MMP be... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Conjugated linoleic acids; Fish oil; Milk fat depression; Milk fat fluidity; Trans-fatty acids.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/596411/1/Diet-inducet-milk-fat-depression.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL16306 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroenergia. Para informações adicionais entre em contato com cnpae.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  24/11/2020
Data da última atualização:  24/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, L. L.; SALGADO, J. A.; DRUMMOND, M. G.; BASTIANETTO, E.; SANTOS, C. P.; BRASIL, B. dos S. A. F.; TACONELI, C. A.; OLIVEIRA, D. A. A.
Afiliação:  Lívia L. Santos, Universidade Federal de Minas Gerais; Jordana A. Salgado, Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro; Marcela G. Drummond, Myleus Biotecnologia; Eduardo Bastianetto, Universidade Federal de Minas Gerais; Clóvis P. Santos, Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro; BRUNO DOS SANTOS A F BRASIL, SPD; Cesar A. Taconeli, Universidade Federal do Paraná; Denise A. A. Oliveira, Universidade Federal de Minas Gerais.
Título:  Molecular method for the semiquantitative identification of gastrointestinal nematodes in domestic ruminants.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Parasitology Research, v. 119, p. 529-543, Feb. 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s00436-019-06569-3
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Standard diagnostic methods currently in use for the identification of helminth infections in ruminants are based on the morphological analysis of immature and adult stages of parasites. This paper describes a method for the semiquantitative identification of nematodes, mainly Trichostrongyloidea, at species-level resolution. The method is based on amplification and fragment analysis followed by minisequencing of the ITS-2 region (internal transcribed spacer 2) of the ribosomal DNA of parasite eggs or larvae. This method allows for the identification of seven genera (Chabertia, Cooperia, Haemonchus, Oesophagostomum, Ostertagia, Teladorsagia, and Trichostrongylus) and 12 species (Chabertia ovina, Cooperia curticei, Cooperia punctata, Cooperia oncophora/Cooperia surnabada, Haemonchus contortus, Haemonchus placei, Haemonchus longistipes, Oesophagostomum asperum, Oesophagostomum radiatum, Ostertagia ostertagi, Trichostrongylus axei, and Trichostrongylus colubriformis) of infectious nematodes of domestic ruminants. The concordance between the morphological and molecular analyses in the detection of genera ranged from 0.84 to 0.99, suggesting the proposed detection method is specific, semiquantitative, less laborious, and highly cost-efficient.
Palavras-Chave:  ITS-2; SNaPshot minisequencing.
Thesagro:  Nematóide; Parasito de Animal; Parasitose; Ruminante.
Thesaurus NAL:  Gastrointestinal nematodes; Ruminants; Veterinary parasitology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE3756 - 1UPCAP - DD
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