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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Territorial.
Data corrente:  29/04/2024
Data da última atualização:  29/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, C. DE O. F.; RODRIGUES, C. A. G.; GREGO, C. R.; QUARTAROLI, C. F.
Afiliação:  CÉSAR DE OLIVEIRA FERREIRA SILVA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; CRISTINA APARECIDA GONCALVES RODRIG, CNPM; CELIA REGINA GREGO, CNPTIA; CARLOS FERNANDO QUARTAROLI, CNPM.
Título:  Influence of the physical, chemical, and hydric attributes of soils and leaf area on degradation levels of cultivated pastures.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Electronic Journal "Environmental Forum of Alta Paulista", v. 20, n. 2, p. 72-87, 2024.
ISSN:  1980-0827
DOI:  https://doi.org/10.17271/1980082720220244108
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Understanding the predominant factors that explain pasture degradation is crucial for developing reliable and feasible restoration plans. This article describes a multivariate analysis used for detecting correlation patterns between soil physicochemical attributes and leaf area in four different levels of degradation of cultivated pastures (without degradation, with low, medium, and high degradation) in the northwestern region of the state of São Paulo. Principal component analysis, exploratory statistics, and hierarchical cluster analysis dendrograms were produced for soil physicochemical attributes in the 0-0.10 m and 0.10-0.20 m depth layers. Water infiltration rate, phytomass, and leaf area were higher in the non-degraded pasture. The top layer showed more recognizable clusters between eigenvectors and degradation levels than the deeper layer. Chemical attributes (P, K, Ca, Mg, organic matter, sum of bases, and base saturation) were more explicative of the variability of degradation, while physical attributes such as granulometry and soil water parameters were less explicative. More effective actions to restore these pastures may prioritize the most explanatory parameters in the 0 to 0.10 m layer. This approach may be replicated for pasture restoration studies and monitoring plans, to indicate parameter prioritization and cost optimization.
Palavras-Chave:  Análise multivariada; Compactação; Fitomassa.
Thesagro:  Permeabilidade.
Thesaurus Nal:  Multivariate analysis; Permeability; Phytomass; Soil compaction.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1163960/1/6224.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Territorial (CNPM)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPM6224 - 1UPCAP - DD24/009AP2024.009
CNPTIA22046 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  16/12/2014
Data da última atualização:  29/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  ROFL, M. M.; DECKER, J. E.; McKAY, S. D.; TIZIOTO, P. C.; BRANHAM, K. A.; WHITACRE, L. K.; HOFF, J. L.; REGITANO, L. C. de A.; TAYLOR, J. F.
Afiliação:  MEGAN M. ROLF, OKLAHOMA UNIVERSITY/STILLWATER; JARED E. DECKER, OKLAHOMA UNIVERSTY/ STILLWATER; STEPHANIE D. McKAY, UNIVERSTY OF VERMONT/BURLINGTON; POLYANA C. TIZIOTO, UFSCar/SÃO CARLOS, SP; KIMBERLY A. BRANHAM, OKLAHOMA UNIVERSTY/ STILLWATER; LYNSEY K. WHITACRE, UNIVERSTY OF MISSIURI/COLUMBIA; JESSE L. HOFF, UNIVERSITY OF MISSOURI/COLUMBIA; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE; JEREMY F. TAYLOR, UNIVERSITY OF MISSOURI/COLUMBIA.
Título:  Genomics in the United States beef industry.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Livestock Science, v.166, p. 84-93, aug. 2014.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.livsci.2014.06.005
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  While genetic evaluation systems which combine performance records and pedigree data have been utilized n the beef industry forover four decades,the incorporation of genomic information into genetic evaluation, and the effective implementation of genomic tools with in the industry is relatively novel. Genomic technologies have been effectively deployed in the dairy, swine, and poultry industries;however, the beef industry possesses unique challenges for technology transfer. In this paper, we discuss the current limitations of genomic technologies and hindr0ances to the transfer of these technologies to the beef industry, while also considering opportunities for improved genomic and epigenomic tools needed to surmount barriers to technology adoption.
Palavras-Chave:  Bovine; Genetic evaluation; Genomics selection.
Thesaurus NAL:  beef cattle.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE22717 - 1UPCAP - DDPROCI-2014.00123ROF2014.00123
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