Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  02/03/2022
Data da última atualização:  02/03/2022
Autoria:  MILNE, J. A.; BAGLEY, L.; GRANT, S. A.
Título:  Effects of season and level of grazing on the utilization of heather by sheep. 2. Diet selection and intake.
Ano de publicação:  1979
Fonte/Imprenta:  Grass and Forage Science, v. 34, n. 1, p. 45-53, Mar. 1979.
DOI:  https://doi-org.ez103.periodicos.capes.gov.br/10.1111/j.1365-2494.1979.tb01446.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The effect of level of removal of current season's shoots of heather (0,40 and 80% of the dry matter of the shoots) in the summer and autumn on the intake and diet selection by grazing Scottish Blackface wether sheep was examined in an experiment conducted over two years in which all combinations of level and season of grazing were provided. The treatment plots were grazed for 5 weeks at any one time and measurements made of intake and diet selection in weeks 2 and 5. In both the summer and autumn grazing periods level of removal in week 2 had little effect on the quality of the diet selected. In week 5, digestibility of organic matter was higher for the 40% than the 80% level of removal in the summer (0·543 vs 0·508) and particularly in the autumn (0·503 vs 0·449). Digestibility of the diet selected was higher in week 2 than in week 5 in both the summer (0·555 vs 0·525) and in the autumn (0·511 vs 0·476). Mechanisms of diet selection are discussed. In the summer grazing period only small differences existed in intake of organic matter between levels of removal but in the autumn intakes were higher at the 40% than the 80% level of removal. In a clipping experiment in which 0, 40 or 80% of the length of current season's shoots was removed in May, July and September in 3 consecutive years the nitrogen content of clippings in May and July was higher and the cell wall constituent lower at the 40% level in comparison to the 80% level of removal. Higher levels of removal... Mostrar Tudo
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Sheep feeding.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC39991 - 1ADDAP - PP
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  23/08/2005
Data da última atualização:  31/08/2012
Autoria:  RESENDE, J. C. de; CAMPOS, A. T. de.
Afiliação:  Embrapa Gado de Leite.
Título:  Custo de utilização de pastagens na Região Sudeste do Brasil.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2003.
Páginas:  8 p.
Série:  (Embrapa Gado de Leite. Comunicado Técnico, 37).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  alimento volumoso; bovino - modelo de produção - pastagem; pastagem - manejo; pastagem - sustentabilidade econômica; pastagem produtiva; Pasto - Região Sudeste.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/65403/1/COT-37-Custo-de-utilizacao-de.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL14447 - 1UMTFL - --3050 P 1813050
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional