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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  28/11/2017
Data da última atualização:  28/11/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MENDES, N. L.; BRAGA, E. C. de O.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do; PACHECO, S.; BORGUINI, R. G.; GOUVÊA, A. C. M. S.; GODOY, R. L. de O.
Afiliação:  Nathália Leal Mendes, UFRRJ; Elaine Cristina de Oliveira Braga, UFRJ; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; LUZIMAR DA SILVA DE M DO NASCIMENTO, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; Ana Cristina Miranda Senna Gouvêa; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA.
Título:  Evaluation of influence of two different drying methods in the phenolic content of jamelão fruit peel.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017.
Conteúdo:  The jamelão (Syzygium cumini (L) Skeels.) fruit properties are generally related to the antioxidant activity of the phenolic compounds present in its composition. Flavonoids, mainly anthocyanins, and phenolic acids are the major compounds present in this fruit. The aim of this work was to compare the influence of two drying methods (convective drying and freeze drying) in the phenolic content of jamelão fruit peel. Jamelão fruits were collected at Guaratiba, located in Rio de Janeiro, RJ. The analysed samples were: in natura peel (frozen), dried peel (T = 60 ° C for 20 h) and freeze- dried peel. After drying, the material was ground and sieved (Mesh 48). The analyzes were done in triplicate, using 1.0 g of sample. The extraction was done in two stages, the first one using methanol and acetone to obtain free phenolics, and a second stage of hydrolysis, to obtain hydrolyzable phenolics. The profile analysis was performed by High Performance Liquid Chromatography with a photodiode array detector. The phenolic substances found in all extractions were: rutin and quercetin, respectively, 0.0128 mg.g-1 and 0.081 mg.g-1 for the in natura peel, 0.115 mg.g-1 and 0.082 mg.g-1 for the dried peel, and 0.142 mg.g-1 and 0.088 mg.g-1 for the freeze dried peel. Luteolin was found in the dried peel (0.146 mg.g-1), and the values were slightly higher than those found for freeze-dried (0.129 mg.g.g-1) and in natura peel (0.132 mg.g-1) . After hydrolysis step, gallic and p-coumaric acids were fo... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  HPLC- PDA; Phenolics.
Thesagro:  Myrtaceae.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13908 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  23/11/2011
Data da última atualização:  28/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  RUIZ, J. C.; D'AFONSECA, V.; SILVA, A.; ALI, A.; PINTO, A. C.; SANTOS, A. R.; ROCHA, A. A. M. C.; LOPES, D. O.; DORELLA, F. A.; PACHECO, L. G. C.; COSTA, M. P.; TURK, M. Z.; SEYFFERT, N.; MORAES, P. M. R. O.; SOARES, S. C.; ALMEIDA, S. S.; CASTRO, T. L. P.; ABREU, V. A. C.; TROST, E.; BAUMBACH, J.; TAUCH, A.; SCHNEIDER, M. P. C.; McCULLOCH, J.; CERDEIRA, L. T.; RAMOS, R. T. J.; ZERLOTINI, A.; DOMINITINI, A.; RESENDE, D. M.; COSER, E. M.; OLIVEIRA, L. M.; PEDROSA, A. L.; VIEIRA, C. U.; GUIMARAES, C. T.; BARTHOLOMEU, D. C.; OLIVEIRA, D. M.; SANTOS, F. R.; RABELO, E. M.; LOBO, F. P.; FRANCO, G. R.; COSTA, A. F.; CASTRO, I. M.; DIAS, S. R. C.; FERRO, J. A.; ORTEGA, J. M.; PAIVA, L. V.; ALMEIDA, J. F.; GOULART, L. R.; FERRO, M. I. T.; CARNEIRO, N. P.; FALCÃO, P. R. K.; GRYNBERG, P.; TEIXEIRA, S. M. R.; BROMMONSCHENKEL, S.; OLIVEIRA, S. C.; MEYER, R.; MOORE, R. J.; MIYOSHI, A.; OLIVEIRA, G. C.; AZEVEDO, V.
Afiliação:  CLAUDIA TEIXEIRA GUIMARAES, CNPMS; NEWTON PORTILHO CARNEIRO, CNPMS.
Título:  Evidence for reductive genome evolution and lateral acquisition of virulence functions in two Corynebacterium pseudotuberculosis strains.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Plos One, San Francisco, v. 6, n. 4, p. 1-16, 2011.
DOI:  10.1371/journal.pone.0018551
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: Corynebacterium pseudotuberculosis, a Gram-positive, facultative intracellular pathogen, is the etiologic agent of the disease known as caseous lymphadenitis (CL). CL mainly affects small ruminants, such as goats and sheep; it also causes infections in humans, though rarely. This species is distributed worldwide, but it has the most serious economic impact in Oceania, Africa and South America. Although C. pseudotuberculosis causes major health and productivity problems for livestock, little is known about the molecular basis of its pathogenicity. Methodology and Findings: We characterized two C. pseudotuberculosis genomes (Cp1002, isolated from goats; and CpC231, isolated from sheep). Analysis of the predicted genomes showed high similarity in genomic architecture, gene content and genetic order. When C. pseudotuberculosis was compared with other Corynebacterium species, it became evident that this pathogenic species has lost numerous genes, resulting in one of the smallest genomes in the genus. Other differences that could be part of the adaptation to pathogenicity include a lower GC content, of about 52%, and a reduced gene repertoire. The C. pseudotuberculosis genome also includes seven putative pathogenicity islands, which contain several classical virulence factors, including genes for fimbrial subunits, adhesion factors, iron uptake and secreted toxins. Additionally, all of the virulence factors in the islands have characteristics that indicate horizontal t... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Análise de genoma; Genoma de C pseudotuberculosis; Ilhas de patogenicidade.
Thesagro:  Corynebacterium Pseudotuberculosis; Genética; Patógeno.
Thesaurus NAL:  Caseous lymphadenitis; Genome; Pathogenicity.
Categoria do assunto:  --
H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/47474/1/Evidence-reductive.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/53621/1/journal.pone.0018551.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS24020 - 1UPCAP - DD
CNPTIA16444 - 1UPCAP - DD
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