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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGONÇALVES, M. V. V. A. Segurança microbiológica de polpa de cupuaçu processada termicamente. Rio de Janeiro: UFRJ, 2014. 126 f. Tese (Doutorado em Ciências) - Programa de pós-graduarão em Tecnologia de Processos Químicos e Bioquímicos em Engenharia Química, Escola de Química, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, 2014. Orientadora: Verônica Maria...

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2.Imagem marcado/desmarcadoGONÇALVES, M. V. V. A.; SILVA, J. P. L.; FURTADO, A. A. L.; ROSENTHAL, A.; CALADO, V. Avaliação da termorresistência de fungos isolados de polpa de cupuaçu (Theobroma grandiflorum). In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE MICROBIOLOGIA, 21., 2012, Santos. Resumos... Santos: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2012.

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3.Imagem marcado/desmarcadoGONÇALVES, M. V. V. A.; SILVA, J. P. L. da; FURTADO, A. A. L.; FRAGA, M. E.; ROSENTHAL, A.; CALLADO, V. Incidência de fungos termorresistentes em polpa de cupuaçu. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 26., 2011, Foz do Iguaçu. Anais... São Paulo: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2011.

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4.Imagem marcado/desmarcadoGONÇALVES, M. V. V. A.; SILVA, J. P. L. da; MATHIAS, S. P. M.; ROSENTHAL, A.; CALADO, V. M. de A. Caracterização físico-química e reológicas da polpa de cupuaçu congelada (Theobroma grandiflorum Schum). Perspectivas Online: exatas & engenharias, Campos dos Goytacazes, v. 3, n. 7, p. 46-53, set./dez. 2013.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, J. P. L. da; OLIVEIRA, T. C. de; FRUTUOSO, G. S. da C.; GONÇALVES, M. V. V. A.; OLIVEIRA, E. M. M. Potencial aflatoxigênico de fungos termorresistentes. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 26., 2011, Foz do Iguaçu. Anais... São Paulo: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2011.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  30/11/2016
Data da última atualização:  07/11/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  GIGLIOTI, R.; OLIVEIRA, H. N. de; SANTANA, C. H.; IBELLI, A. M. G.; NEO, T. A.; BILHASSI, T. B.; RABELO, M. D.; MACHADO, R. Z.; BRITO, L. G.; OLIVEIRA, M. C. de S.
Afiliação:  Rodrigo Giglioti, UNESP; Henrique Nunes de Oliveira, UNESP; Clarissa Helena Santana, UNESP; ADRIANA MERCIA GUARATINI IBELLI, CNPSA; Thalita Athiê Néo, UFSCAR; Talita Barban Bilhassi, UNESP; MARCIO DIAS RABELO, CPPSE; Rosângela Zacarias Machado, UNESP; LUCIANA GATTO BRITO, CPAF-Rondonia; MARCIA CRISTINA DE SENA OLIVEIRA, CPPSE.
Título:  Babesia bovis and Babesia bigemina infection levels estimated by qPCR in Angus cattle from an endemic area of São Paulo state, Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Ticks and Tick-borne Diseases, v. 7, n. 5, p. 657-662, jul. 2016.
ISSN:  1877-959X
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The levels of infection by Babesia bovis and Babesia bigemina were estimated by absolute quantification through the quantitative PCR technique (qPCR). Fifty-one contemporaneous Angus cattle were evaluated on two occasions. The number of standard female Rhipicephalus microplus ticks present on the left side of the body was counted and blood samples were drawn from the tail vein into tubes containing the anticoagulant EDTA. The blood samples were submitted to DNA extraction and used to quantify the number of copies (NC) of DNA from B. bovis and B. bigemina by qPCR. The data on tick count and number of DNA copies were transformed for normalization and analyzed by a mixed model method. A multivariate model with repeated measures of the same animal, including the effects of collection, parasite species and their interaction, was used. The repeatability values were obtained from the matrix of (co)variances and were expressed for each species. The correlations between the counts of different species on the same animal, in the same collection or different collections, were also estimated. The results showed the qPCR could distinguish the two between infection by the two Babesia species. Infection levels by B. bovis and B. bigemina were detected in 100% and 98% of the animals, respectively. Significant differences were found (P<0.05) between the NC of the two Babesia species, B. bovis 1.49±0.07 vs. B. bigemina 0.82±0.06. Low repeatabilities were found for the counts of R. microplus a... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  QPCR; R microplus; Resistance.
Thesagro:  Babesia Bovis; Bovino.
Thesaurus NAL:  babesiosis.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE23900 - 1UPCAP - DDPROCI-2016.00140GIG2016.00189
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